”Killerinstinkten runt mål saknas”

Men Calle Johansson är säker – i kväll börjar Frölunda vinna igen

Foto: FOTO: ROGER LUNDSTEN
Förre Frölundatränaren Calle Johansson tror på sitt gamla lag.
HOCKEY

Fyra raka förluster och sist i tabellen.

– Men Frölunda blir absolut ett topplag, jag kan inte se något annat, säger Calle Johansson, expertkommentator för Canal plus.

Calle Johansson var assisterande tränare i Frölunda under några månader hösten 2006. Han är förvånad över göteborgarnas svaga start, men har en klar uppfattning om orsaken.

– Egentligen är det ganska lättanalyserat, Frölunda har haft samma problem i flera år. Laget är fullständigt ihåligt försvarsmässigt. Det är inte direkt några halvchanser de släpper till, utan motståndarna kommer två mot en eller helt rena med målvakten.

Dålig offensiv – också

Men det är inte bara Frölundas försvarsspel som Johansson är kritisk till. Han är inte speciellt imponerad av lagets offensiva styrka i de fyra första matcherna.

– Första avslutet är hyfsat, men sedan saknas killer­instinkten runt mål. Det är alldeles för lite jävlaranamma på andra- och tredjepuckarna.

Den förre storbacken är en av många som lyft fram Frölunda som den största guldkandidaten, och han tänker inte ändra sitt tips.

– Frölunda kommer att bli bättre och bättre under säsongen. De kanske inte vinner serien, men i slutspelet är de starkast, säger Johansson.

FAKTA

Calles tips till Frölunda:

Disciplin i försvaret: Spelarna måste förstå vikten av att inte släppa till för många målchanser.

Enkelhet i anfallsspelet: Mot Timrå la de in många puckar på mål, men de måste vara ännu hungrigare på returerna.

Inte tvivla: Vad de än gör får de aldrig sluta tro på vad de kommit överens om att göra.