Klar för Frölunda

Janne Niskala nobbade både KHL och Färjestad.

HOCKEY

Han nobbade sin förra klubb.

Nu har Janne Niskala, 27, skrivit på för Frölunda – ett kontrakt som sträcker sig till sista april 2010..

– Vi erbjöd honom det bästa kontrakt vi någonsin har erbjudit en spelare. Tydligen räckte inte det, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

Foto: Kai Rehn
Janne Niskala är klar för Frölunda.

Sedan Niskala bestämde sig för att lämna NHL och Tampa Bay har jakten på den spelskicklige backen varit i intensiv.

Enligt uppgifter till Sportbladet har Niskala sedan tidigare nobbat Ryssland.

Kamp om namnteckningen

Timrå och framför allt två av svensk hockeys största rivaler, Färjestad och Frölunda, har kämpat om Niskalas namnteckning.

Men i dag fick Färjestad och Timrå negativt besked från den finske VM-spelaren.

– Klart vi är både ledsna och väldigt besvikna. Vi trodde vi satt med trumf på handen eftersom Janne hade en så lyckad säsong hos oss. Men tydligen gjorde han andra värderingar, säger Thomas Rundqvist.

Niskala gjorde dundersuccé i Färjestad säsongen 2006/07. Med 49 poäng på 53 matcher satte han nytt poängrekord för backar i elitserien.

”Erbjöd väldigt bra kontrakt”

Nu ville Färjestad knyta upp Niskala över den här säsongen och nästa.

– Vi erbjöd ett väldigt bra kontrakt. Det bästa vi någonsin erbjudit en spelare. Men fick besked att han valt en annan klubb, säger Rundqvist.

Och enligt uppgifter till Sportbladet har Niskala bestämt sig för spel med Frölunda. Övergången kommer att offentliggöras under kvällen eller i morgon förmiddag. Göteborgslaget, som tidigare i höstas sparkade Andreas Holmqvist, är i stort behov av en spelskicklig back.

Frölunda har valt att inte ge några kommentarer angående Niskala, som fanns på plats i Scandinavium i kväll för att se sitt nya lag möta Timrå.