Lösningen: automatisk domarpipa

HOCKEY

Frölunda lösning på tidproblemen – en ny domarpipa.

När domaren blåser ska klockan stanna automatiskt.

– Det stämmer att de kommit med det förslaget. Vi ska titta närmare på det, säger Anders Larsson, ordförande i tävlingsnämnden.

Anders Larsson.

Frölunda har inkommit med en rad åtgärder till tävlingsnämnden hur matchtidtagningen i samband med elitserie-matcher och slutspels-matcher ska fungera tillfredsställande.

Några av åtgärderna kan Frölunda genomföra omedelbart.

Som exempelvis att matchtidtagningen ska ske med dubbel-kommando. Och att en rejäl mikrofon ska installeras vid plexit mellan sekretariatet och den halv-rundel som domarna står i när de pratar med båspersonalen vid den röda linjen.

Extra utbildning

Frölunda har också begärt att få en extra utbildning för personalen i sekretariatet. Som ett skydd mot att regelfel inte ska kunna uppstå igen.

Men semifinal-klubben har också ett intressant förslag där de vill att domarna ska stanna tiden, inte den som sköter klockan i båset.

– Det är det bästa. Då behöver inte arrangörsklubben bli anklagade för att vara hemmabetonade eller färgade, säger Mats Ahdrian.

Enligt Frölundas förslag till förändringar ska domarna få nya visselpipor. När domarna blåser i pipan ska klockan automatiskt stanna. Sedan är det upp till sekretariatet att starta klockan vid nedsläppen.