Skräcken: Stolparna

11 ramträffar – här är missarna som kan få Frölunda att åka ut

HOCKEY

GÖTEBORG. Trodde du att Frölundas värsta fiender var vitblåa och kom från Jönköping?

Glöm det.

Deras värsta hot mot finalplatsen är rödblänkande – och gjorda av järn.

Foto: BILDBYRÅN
OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE!

Det är små marginaler i ishockey. Så även i går.

Stefan Liv räddades vid två tillfällen av stolparna, mest minnesvärt i slutminuten då Frölunda forcerade för en reducering. Anfallaren Patric Blomdahl bröt sig in från vänster och snärtade pucken förbi HV-målvakten – men i målramen.

Studsen landade hos Johan Davidsson som fick öppet mål och punkterade matchen till 4–1. Kanske inte konstigt att Stefan Liv slänger sig med klyschor.

– Än så länge är stolparna mina bästa vänner, säger han.

HV är effektivast

Men i det här fallet har han tyngd bakom de slitna orden. För Frölunda har hittills skjutit elva skott i målramen – HV 71 bara ett enda.

– Det där tänker jag inte på. Och det är heller inget som jag kan påverka, säger Liv.

Men det finns siffror som berör honom ännu mer:

För HV 71 är effektivast i slutspelet med mål på drygt var tionde skott, medan Frölunda kräver tolv och är sämst av de kvarvarande lagen.

Liv dementerar skada

Det beror mycket beror på Liv som i går radade upp fina räddningar. TV-uppgifter påstod att han spelar skadad, men det slår han bort genom att demonstrativt göra stora cirklar med armarna utanför omklädningsrummet.

– Jag fick kramp i vänster triceps för två matcher sedan. Men det känner jag inte av nu. Jag är frisk, säger Stefan Liv.

Frölundas värsta målsumpare var Tomi Kallio som sköt utanför fem gånger. Ineffektiviteten fick tränaren Ulf Dahlén att öppet klaga på presskonferensen efter matchen.

– Vi måste kunna göra fler mål än ett på hemmaplan, sa han och fortsatte:

– Vi måste bli vassare vid målet, så är det bara.