Christian Bäckman flyttar till Florida

Christian Bäckman har fått ett try out-kontrakt med NHL-laget Florida Panthers

HOCKEY

Frölunda kan sluta hoppas. I alla fall under ett par veckor. Christian Bäckman, 29, har fått ett try out-kontrakt med NHL-laget Florida Panthers.

– Ja, beslutet är taget. Jag åker på torsdag om allt klaffar till Florida Panthers camp med ett så kallat try out-kontrakt, säger Bäckman till Alingsås Tidning.

Foto: Foto: AP
Christian Bäckman.

Det blir ingen flytt till Göteborg och Frölunda för Christian Bäckman. I alla fall inte under de närmaste veckorna. 29-åringen har fått ett try out-kontrakt med NHL-laget Florida Panthers.

– Känns bra, även om ett try out-kontrakt kanske inte var vad man hade hoppats på från början, men jag ser det ändå som en bra chans. Florida har inte en särskilt bred backuppsättning och många av killarna är ganska oerfarna när det gäller spel i NHL, säger Bäckman till Alingsås Tidning.

”Bara att köra hårt...”

Nu väntar alltså träningar och träningsmatcher på Panthers träningsläger. Bäckman:

– Det är bara att köra hårt ett par veckor med Florida här nu och se vad det blir av det. Det känns som om jag inte har något att förlora, samtidigt som det är skönt att jag kan ge spel i NHL en chans till.

Hans familj stannar dock kvar i Göteborg under de närmaste veckorna. Om varken Florida eller någon annan NHL-klubb vill ha honom efter försäsongen så ser Christian Bäckman det som en möjlighet att flytta hem. Och då förmodligen till Frölunda.