Frölundas stjärna skadad – igen

Joel Lundqvists comeback slutade illa: Det känns riktigt tungt

HOCKEY

Mardrömmen fortsätter för Joel Lundqvist, 27.

Mot HV71 tvingades Frölundas skadedrabbade lagkapten kliva av redan efter en period.

– Det känns riktigt tungt, säger Lundqvist som med största sannolikhet missar elitseriepremiären.

Foto: Roger Lundsten
Joel Lundqvist.

Frölunda krossade HV71 med 5–1 i Frölundaborg – men Joel Lundqvist hade svårt att glädjas efteråt.

Den hemvändande stjärnan, som gjorde comeback efter flera månaders skadefrånvaro, kände tidigt smärta i vänster axel och tvingades lämna isen.

– Axeln höll inte när det blev fysiskt. Jag hade ett par normala tacklingar och axeln återhämtade sig inte. Jag tappade kraft och kan man inte använda axeln är det bara att kliva av. Det går ju inte att spela med en arm, säger han.

– Jag kan inte åka ut och hålla igen. Jag måste få spela mitt spel.

Spelar du i premiären borta mot Modo nästa torsdag?

– Jag vågar inte säga någonting. Men eftersom det har gått ett tag utan att jag fått ordning på det så... Vi ska göra en rejäl röntgen under fredagen. Förhoppningen är att det inte är så allvarligt.

Joel Lundqvist har haft otur med skador. Han missade stora delar av förra säsongen på grund av en axelskada och under hockey-VM i Bern i våras fick han kliva av redan i premiären på grund av en muskelbristning i baksidan av låret.

”Inte så jävla kul”

Kort efter att han lämnat VM-truppen dumpades han av NHL-laget Dallas där han bara producerat sex poäng (1+5) på 43 matcher.

– Man börjar där man slutade och det är inte så jävla kul. Jag hade en spricka i skulderbladet då och nu kommer det här, säger Lundqvist.

Den nya skadan fick Lundqvist på en träning för ungefär en månad sedan. Han brakade in i sargen och fick sargkanten precis under axeln.

Har skadorna något med varandra att göra?– Det är olika skador, men det var en jäkla smäll när jag fick sprickan i skulderbladet och det är ju på samma sida så det kanske hör ihop. Skadan har legat där och stört ett tag, men sista veckan har känts bättre. Men match och träning är olika saker, det märktes nu.

Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian fick på plats se mångmiljonvärvningen och lagkaptenens misslyckade comebackförsök:

– Prognosen att Joel spelar premiären är naturligtvis inte allt för god, säger Ahdrian.

Lundqvist magnetröntgades i går kväll, och i dag ska det göras en rejäl utvärdering av resultatet.

– Han hade jätteproblem med axeln förra säsongen och även om han fick en ny smäll när vi gick på is är känslan att något sitter kvar från förra säsongen, säger Mats Ahdrian.