Lämnar Frölunda – av personliga skäl

Stjärnan fullföljer inte kontraktet

Foto: SCANPIX
Mikko Lehtonen.
HOCKEY

Frölunda och backen Mikko Lehtonen, 31, går skilda vägar med omedelbar verkan.

– Vi har enats om detta i största samförstånd då Mikko dessvärre av personliga skäl inte kan fullfölja kontraktet. Från Frölundas sida beklagar vi detta och känner stor empati med Mikko och hans familj, säger Frölundas general manager Kent Norberg.

Lehtonen kom till Frölunda efter en succésäsong med Timrå och skulle vara lagets ledare på backsidan. Men det blev bara nio matcher (tre mål och en assist).

Sedan en tid tillbaka har Lehtonen befunnit sig i Finland på grund av privata skäl och på lördagskvällen blev det klart att Lehtonen och Frölunda bryter kontraktet.

”Har agerat klanderfritt”

– Vi har enats om detta i största samförstånd då Mikko dessvärre av personliga skäl inte kan fullfölja kontraktet. Från Frölundas sida beklagar vi detta och känner stor empati med Mikko och hans familj, säger Frölundas general manager Kent Norberg i ett pressmeddelande.

– Vi har också enats om att inte ge ytterligare kommentarer än så här kring Mikkos personliga skäl av hänsyn till hans egen och hans familjs nuvarande situation. Det är vår gemensamma önskan att detta respekteras. Från Frölundas sida vill vi klargöra att Mikko Lehtonen hanterat en svår tid på ett mycket professionellt sätt och att han agerat helt klanderfritt under sin korta tid i Göteborg.

ARTIKELN HANDLAR OM