Utspelade av HV: ”Är oacceptabelt”

Blomdahl sågar lagets inställning

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Platt fall Oscar Hedman och hans Frölunda fick stryk i går av HV 71. Efteråt sågade lagkompisen Patric Blomdahl göteborgarnas inställning och menade att laget släpper in för mycket mål eftersom att de inte orkar få undan lösa puckar.
HOCKEY

GÖTEBORG. Frölunda förlorade matchen mot HV 71 framför kassarna och återigen släpper man in på tok för enkla mål.

Då sågar Patric Blomdahl inställningen.

– Det är oacceptabelt att släppa in så billiga mål.

Blomdahl.

Till en början såg det ut som en match mellan två topplag. Men efter HV:s ledningsmål, där Per Ledin tilläts åka och skymma Janne Ninimaas skott mitt framför Johan Holmqvist, blev det Hawaii-spel som gynnade HV.

– Man blir förbannad på alla mål vi släpper in men nu har vi släppt in massvis med mål där vi inte orkar få bort lösa puckar, säger Blomdahl.

Avgörande mål

Det andra målet i slutet av mittperioden blev avgörande. Också det var en retur som ingen i Frölunda kunde få träff på trots att man var tre mot två.

Till slut kunde Teemu Laine raka in pucken.

– Vi är inte tillräckligt rejäla framför eget mål och det är för dåligt.

I tredje perioden trodde alla att Frölunda skulle komma ut och köra för fullt men efter åtta minuter i sista ledde HV skotten med 7–0.

– Vi hade förväntat oss en anstormning men den kom aldrig, sa HV:s assisterande tränare, Thomas Ljungbergh.

Istället kunde Martin Thörnberg enkelt peta in sin egen stolpretur och definitivt sänka Frölunda med drygt elva minuter kvar.

– Fem mot fem gör vi en bra match men vi förlorar matchen genom vårt dåliga powerplay, säger Ulf Dahlén, som också tycker att HV vann välförtjänt.

”Frustrerande”

På torsdag väntar ännu en tuff match borta mot Linköping för Frölunda. Som måste vässa spelet framför egen kasse och i numerärt överläge.

– Det är frustrerande eftersom vi pratat om just detta och jobbat hårt med det, säger Dahlén.