Frölunda fortsätter tappa viktiga poäng

Klarade 2–2 borta mot Rögle med ett nödrop

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Ett skärrat hemmalag mot ett svagt bortagäng.

Då delade Rögle och Frölunda på poängen – 2–2.

Efter tre raka hemmaförluster fick Rögle med sig en pinne mot Frölunda. Ett steg i rätt riktning för elitseriens svagaste lag på hemmais. Och det kom efter en ganska stökig och irriterad tillställning i Lindab Arena. I andra periodens slut fick Rögles poängkung Eric Beaudoin matchstraff för en spearing på Carl Klingberg. En situation som blev omdiskuterad.

– En horribel utvisning, man håller ju upp varandras klubbor vid varje tekning. Eric betyder väldigt mycket för oss och det känns som att det blev lite avgörande. Vi orkade inte riktigt i tredje perioden, säger Rögles tränare Gunnar Persson.

Undvek matchstraffet

Frölundas tränare Ulf Dahlén valde efteråt att inte ge sig in i någon duell angående matchstraffet.

– Jag tittade på något helt annat och rätt som det var så låg det en spelare ner. Men jag förutsätter att det var rätt dömt, säger han.

Trots poängen var inte Gunnar Persson riktigt nöjd med sitt manskap.

– Det var en enorm kamp från vår sida men vi har inte hittat receptet för att ta tre poäng på hemmaplan. Vi har inte det rätta "flowet" och jag är inte nöjd med en poäng. Men det kanske kommer i nästa match (HV 71 på lördag), säger han.

”Möter en köttmur”

I målprotokollet var det Frölunda som tog initiativet genom 1–0 av Martin Röymark i den första perioden. Men Rögle vände till 2–1 i mellanakten. Först sprätte Simon Hjalmarsson in kvitteringen innan Mattias Sjögren i powerplay tryckte in ledningsmålet läckert framspelad av Dominik Granak. Kvitteringen stod Christian Bäckman för när han fick iväg ett stenhårt slagskott i krysset. Slutresultatet innebär att Frölunda får fortsätta att jaga första bortasegern sedan den 17 oktober.

– Vi möter en köttmur och ett lag som verkligen krigar i den sista perioden. Men vi ger oss inte och får till en kvittering, vi har även bud på ett ledningsmål, säger en ganska nöjd Dahlén.

Frölunda kom också under torsdagen muntligen överens med en ny spelare. Det handlar om finske Jussi Makkonen som hämtas från Dinamo Minsk. I fjol gjorde forwarden 59 poäng på 57 matcher i den finländska ligan för HPK.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM