– Vi sliter som grisar

Frölundas kris fortsätter: ”Ska stänga matchen”

HOCKEY

GÖTEBORG. Ännu en match som Frölunda dominerade och ännu en match som Frölunda inte vann. Men attityden och viljan är starkare för varje match.

– Det är klart att vi har högre mål än att ligga sjua, säger Fredrik Pettersson.

Foto: Foto: SCANPIX
Tungt Frölunda har fortsatt svårt att vinna matcher. Här deppar Niklas Andersson i egen kasse.

Förväntningarna har varit höga från start på favoriterna från Göteborg och när det gnisslar för Frölunda så gnälls det i Göteborg.

Det märks inte minst på publiksiffrorna, i går (9 893) var det återigen under 10 000 åskådare.

Ledde med 3–2

– Alltså, det är underbart att folk engagerar sig och det visar att de bryr sig och jag kan förstå att de inte är nöjda, säger Pettersson och fortsätter:

– Jag kan lova att vi sliter som grisar därute och det finns ingenting som säger att vi inte ska vara med när det drar ihop sig.

Pettersson var ännu en gång en av dem som ledde Frölunda och hans 3–2, ett stenhårt slagskott i första krysset i powerplay med drygt tolv minuter kvar, kändes som ett segermål. Men istället kvitterade Timrå drygt sex minuter från slutet mitt i en stark Frölundaperiod.

”Ska jobba stenhårt”

– Gör vi tre baljor hemma så ska vi kunna stänga matchen och det irriterar mig lite.

Också tränaren Ulf Dahlén var besviken efter poängtappet. Särskilt som det kom efter att hans lag vänt på matchen och såg ut att ha den under kontroll.

– Ännu en gång känns det som att vi förlorade två poäng och inte att vi vann en, säger Dahlén.

Men trots att många anser att Frölundas säsong så här långt varit ett fiasko menar spelarna att det kommer bättre tider.

– Vad jag vet så är det 27 omgångar kvar och vi kommer att jobba stenwhårt hela vägen, förklarar Pettersson.

FAKTA

FEM TUFFA FRÅGOR TILL PER-JOHAN AXELSSON

Vad är det som inte stämmer i Frölunda?

– Vi sjunker ihop vissa delar av matcherna och gör fortfarande lite för många onödiga misstag. Vi skulle behöva några bra 60-minutersmatcher och få upp självkänslan.

Många spekulerar i sprickor mellan spelarna och Dahlén, stämmer det?

– Nej, vi har en riktigt bra dialog hela vägen och drar åt samma håll och det jag läste någonstans att jag och Niklas Andersson hade något emot dump and chase stämmer inte. Jag levde ju för fasen på det i tolv år i Boston. Sedan är det ju alltid så i ett lag att alla 24 spelare kan inte älska tränaren och det är heller inte meningen.

Hur är Dahlén som tränare, NHL eller Elitserie?

– Lite mitt emellan, tycker jag. Han är lyhörd för andras åsikter men samtidigt har han bestämd idé hur han vill spela.

Hur är stämningen i Frölunda just nu?

– Vi är ju inte nöjda med hur det har varit så det vore en lögn att säga att den är skitbra, det blir den ju bara om man vinner hela tiden, men det är okej stämning och alla funkar ihop.

Förstår du att folk pratar om fiasko för Frölunda?

– Nej, jag tycker inte att vi har varit bra men vi är inte framme än och något fiasko tycker jag inte det är. Men vi vill och kommer att bli bättre.

Martin Strömberg