Slogs blodig av klubba – tvingades till sjukhus

Fick Kudroc skadad – då vände Frölunda

HOCKEY

GÖTEBORG. Otäcka och blodiga scener i Scandinavium.

Frölundas Kristian Kudroc, 28, fick en klubba i ansiktet och tvingades åka till sjukhus med hjärnskakning och fyra utslagna tänder.

En situation som tände hemmalaget – som vände 0–2 till 3–2 mot Luleå.

Foto: KAMERAPRESS.SE

Norrlänningarna var effektiva och ledde med 2–0 efter två starka perioder. Men i början av tredje kom incidenten som förändrade matchbilden totalt. Frölundas Kristian Kudroc tacklade förre frölundaiten Karl Fabricius som ofrivilligt viftade till med klubban och träffade Kudroc i ansiktet. En ren olyckshändelse, men smällen tog så illa att slovaken kraftigt blödandes tvingades lämna isen och åka direkt till sjukhus.

Fick hjärnskakning

– Fyra tänder blev utslagna och han fick en smäll mot huvudet så det klassas som en lindrig hjärnskakning. Dessutom spräckte Kristian läppen på insidan och man ska kolla upp hans käke, säger Stina Hedin som är ansvarig för rehabiliteringsfrågor i Frölunda.

– Det blir inget spel för honom på torsdag och sannolikt heller inte på lördag, fortsätter Hedin.

Karl Fabricius straffades för hög klubba och åkte på 2+2 minuter. Därmed fick Frölunda ett gyllene tillfälle att hämta in 0–2-under­läget.

– Fyra minuters powerplay. Klart att det gav oss offensiv kraft, säger backen Christian Bäckman.

Reducerade snyggt

Philip Larsen skickade in reduceringen via en Luleåskridsko efter drygt fem minuter i sista perioden. Sedan gjorde Bäckman 2–2 på bästa Peter Forsberg-manér.

– Deras spelare hamnade lite ur position och kom rakt mot mig, då blev det lite lättare att kroppsfinta honom. Sedan drog jag målvakten av bara farten. Kul att få göra en sådan grej, säger Bäckman.

I förlängningen satte Mathis Olimb segerpucken efter en rejäl målvaktstavla av Luleås Mattias Modig.

– Skönt för moralen att komma tillbaka och vinna. Det här ger oss styrka inför fortsättningen, säger Bäckman.