Frölunda sågas för publikkaoset

Trängseln gjorde att matchen tillfälligt avbröts – och utanför slogs folk som hade biljetter för att komma in.
HOCKEY

Visiteringen gick för långsamt, så i frustration gick folk hem medan andra startade slagsmål.

Nu får arrangörerna underkänt av polisen.

– De var inte lämpade för uppgiften, säger Sven Persson, biträdande vakthavande befäl.

Folk var vansinniga.

– Här har man åkt tretton mil och betalat trehundra spänn för att se en jävla korridor, säger Mattias Karlsson från Lidköping.

– Ståplatsläktaren längst ner är packad och publikvärdarna hjälper inte till. Jag lär ringa Frölunda i morgon och kräva pengarna tillbaka, säger göteborgaren Torbjörn Andersson.

”Inte slipade nog”

31 000 tog sig till rekordmatchen på Ullevi, men många av dem plågades av trängseln. Enligt polisen gav runt 400 personer upp och gick hem inför andra perioden – utan att ha sett en enda sekund hockey.

Enligt polisen började folk slåss i trängseln.

– Det blev tjafs i början. Man kom in i tid, men arrangörerna var inte slipade nog för visitationerna så att det blev skjuts på det, säger Sven Persson, biträdande vakthavande befäl.

I andra perioden bröts matchen i fem minuter. Enligt polisen var tre sektioner så packade att hundratals åskådare med biljetter inte kom in. Dessutom blixtreparerade arrangörerna ett golv som svajade av publiktrycket.

Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian beklagar alla missöden.

– Alla saker som inte fungerat är jättetråkigt och vårt ansvar, säger han.

Hur känner du efteråt?

– Vi får ta en vecka och utvärdera och lära oss vad vi kan göra bättre men på många sätt var det fantastiskt roligt. Vi hade inte kunnat göra så mycket annorlunda.

Vad berodde kaoset på?

– Vi hade folk som packade in publiken men de stod inte tillräckligt tätt. De som kommer tidigt vill ha en bra plats och det är svårt för oss att göra på något annat sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM