Får sparken efter fiaskot

Dahlén tvingas lämna Frölunda

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Ulf Dahlén fick i dag beskedet av Frölundas klubbledningen att han sparkas från klubben.

Kent Johansson nämns som ny huvudtränare med Stephan ”Lillis” Lundh vid sin sida.

– Vi måste ha en mer erfaren huvudtränare, säger Frölundas General Manager Kent Norberg.

Frölunda kom bara sjua i serien och fick därför en tuff utmaning i slutspelet. Trots 3-1-ledning i kvartsfinalserien mot Linköping föll göteborgarna.

Nu börjar fiaskot skörda sina offer. Tränaren Ulf Dahlén fick i dag beskedet av klubbens general manager Kent Norberg att han får lämna sin post som huvudtränare för Frölunda.

Hade ett år kvar

Beslutet bekräftades av Frölunda på onsdagen.

– I det pressade och utsatta läge klubben befinner sig i, måste vi ha en mer erfaren huvudtränare. Vårt mål var att hitta en lösning där även Ulf ingick. Men vi lyckades tyvärr inte, då ser vi ingen annan lösning än att gå skilda vägar, säger Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Kent Johansson nämns som ny huvudtränare med Stephan ”Lillis” Lundh vid sin sida. Lundh bekräftar att Dahlén får gå men dementerar samtidigt att han skulle ha accepterat att kliva in i en ny ledarstab.

– Jag har inte hört så mycket mer än att Uffe har fått gå. Att jag skulle ta över tillsammans med Kenta Johansson vet jag ingenting om, säger Stephan Lundh till Sportbladet.

”Har några erbjudanden”

Lundh säger att han ännu inte har tagit några beslut gällande sin framtid.

– Jag har ett uppdrag för Svenska ishockeyförbundet (U18-landslaget) som jag tänker fullfölja. Jag har fått några erbjudanden från några klubbar. Den 25 april kommer jag att ta beslut om vad jag ska göra framöver.

43-årige Ulf Dahlén, som hade ett år kvar på kontraktet, ska ha blivit erbjuden att assistera Kent Johansson men tackat nej.

FAKTA

HÄR ÄR FRÖLUNDAS TRÄNARCIRKUS:

2004 Janne Karlsson

2004–2006 Stephan Lundh

2006–2007 Per Bäckman

2007–2008 Roger Melin

2008– 2010 Ulf Dahlén

2010: Stephan Lundh (delat ledarskap)