”Frågade om jag ville bli assisterande”

Nu talar Ulf Dahlén ut efter att ha fått sparken från Frölunda

HOCKEY

Ulf Dahlén fick ett erbjudande att stanna kvar i Frölunda – men nobbade.

I går fick han sparken från klubben.

– De undrade om jag ville vara assisterande men det är jag inte intresserad av, då blev det så här i stället, säger Dahlén till Sportbladet.

Ulf Dahlén.

Det har legat i luften ett tag och i går kom beskedet att Frölunda bryter med huvudtränaren Ulf Dahlén omedelbart.

Sportbladet fick tag på Dahlén, 43, i dag på förmiddagen.

– Jag fick beskedet i går eftermiddag, efter ett möte med Kent Norberg och Mats Ahdrian. De undrade om jag ville vara assisterande tränare men det är jag inte intresserad av, säger Dahlén.

”Jag mår okey”

Vem skulle du vara assisterande till?

– Det fick jag aldrig besked om.

Hur mår du i dag?

– Jag mår okej.

Bara okej?

– Okej för mig, då menar jag att man mår bra. I går var det tufft, men det var slutet på något, i dag börjar något nytt, säger Dahlén som gärna hade fortsatt i Frölunda.

– Jag hade gärna fortsatt men jag styr inte över den här typen av beslut. Jag vill fortsätta som tränare men jag har inte hunnit fundera så mycket på framtiden.

Tar Kenta över nu?

Frölunda har alltså inlett jakten på en ny huvudtränare och mycket pekar på att Kent Johansson (tidigare i bland annat Timrå och HV 71) tar över.

– Jag har gjort mitt bästa och jag känner att jag kan gå med huvudet högt, om det här är det bästa för laget så önskar jag killarna all lycka, säger Dahlén.

Dahlén har inte sagt upp sig själv utan är arbetsbefriad vilket innebär att han fortsätter att lyfta full lön från Frölunda.