Pettersson lämnar Frölunda för NHL

Norrmannen Mathis Olimb väljer samma väg: "Det är väldigt tråkigt”

Foto: BILDBYRÅN
TILL NHL  Fredrik Pettersson lämnar Frölunda för NHL.
HOCKEY

Här kommer ett tungt besked för Frölunda.

Deras två poängkungar Fredrik Pettersson och Mathis Olimb lämnar klubben för NHL.

– Vi tycker det är väldigt tråkigt att två så skickliga spelare lämnar oss men önskar förstås både ”Freddan” och Mathis lycka till, säger Kent Norberg, Frölundas general manager.

Fredrik Pettersson har en succésäsong bakom sig i Frölunda med 38 poäng på 54 matcher, varav 20 mål.

I slutspelet fortsatte han att producera och han blev uttagen i Tre Kronors VM-lag.

Nu väljer 23-åringen, precis som en hel drös med andra elitseriestjärnor, att lämna för NHL.

– Jag har funderat på detta ett tag och kommit fram till att det är det rätta. Jag har verkligen stortrivts i Frölunda där jag har mitt hockeyhjärta, och hoppas verkligen få återvända en dag, men nu känner jag att detta är rätt steg att ta, säger han i ett pressmeddelande.

Inget nytt på gång

Hans norske forwardskollega Mathis Olimb som även han skapade mycket framåt med 34 poäng på 55 matcher och fick chansen i VM, har valt samma väg över Atlanten och hamnar enligt uppgifter till Sportbladet i Chicago.

– Jag har lärt mig väldigt mycket under tiden i Frölunda och i Göteborg. Nu känner jag mig mogen att ta ett nytt steg i min karriär. Jag har trivts fantastiskt bra i Göteborg och i Frölunda och hoppas få möjlighet att återkomma nån gång, säger han i ett pressmeddelande.

Därmed tappar Frölunda tvåan och trean i deras interna poängliga. Tuffa roller att fylla.

Frölundas general manager Kent Norberg meddelar att de inte har hittat några nya spelare som ska fylla hålen men att värvningsarbetet är i full gång.