Kallios säsong ett stort minus: ”Är inte orolig”

Foto: Scanpix
Frölunda förlorade mot Brynäs i går.
HOCKEY

Gävle. Plats 342.

Där ligger Tomi Kallio i plus-minus-statistiken. En ovan placering för Frölundas veteran.

– Asch, det där går inte att bry sig, vi ska till slutspel i vilket fall, säger Tomi Kallio.

Det går trögt för Frölunda som aldrig riktigt får den där luften under vingarna.

Varje gång göteborgarna har chansen att rycka lite i tabellen åker de på en förlust i en sexpoängsmatch.

Mot Timrå för en vecka sedan förlorade man när man mötte ett lag med ungefär samma placering i tabellen och i går igen mot Brynäs.

– Det är den stora frågan vi alla ställer oss, varför vi inte kan vinna de där viktiga matcherna. I dag spelade vi inte i 60 minuter. Det räcker inte med att vara bra i en period, vår ineffektivitet i andra perioden är nästan pinsam, säger Tomi Kallio.

18:e plats i poängligan

Frölunda ligger på sista slutspelsplatsen men har en och två matcher mer spelade än lagen som flåsar dem i nacken. Då behöver en spelare som Tomi Kallio gå in och göra mål i matcher som den mot Brynäs.

– Visst är det så, men vi har ändå tagit oss upp flera nivåer sedan i höstas och jag faktiskt inte orolig. Du kan komma med dina plus-minus-siffror, men jag ligger på artonde plats i poängligan, det är viktigare för mig, säger Tomi Kallio.

Frölundatränaren Kent Johansson är även han bekymrad över att inte laget kan spela på topp i tre perioder.

”Tror på det här laget”

– Det här var inte första gången i en sådan här viktig match som vi inte är med från start när vi har chansen att rycka ifrån några lag i tabellen. Jag är besviken över att vi inte kan han farten uppe från start utan att det ska behöva gå två perioder innan det händer något, säger Kent Johansson.

Tomi Kallio har ett kontrakt som gäller säsongen ut med option på en förlängning över två säsonger.

– Jag vill verkligen förlänga och tror på det här laget, vi måste upp några snäpp till. Men vi kommer absolut att gå till slutspel i alla fall och där kan vad som helst hända, säger Kallio.

ARTIKELN HANDLAR OM