Frölunda utklassades – värvar motståndaren

Umicevic petad i går – kan byta klubb redan i dag

HOCKEY

Frölunda släpper JVM-stjärnan Calle Klingberg, 20, till Timrå.

Redan i dag kan ersättaren bli klar.

Enligt källor till Sportbladet värvar Frölunda Dragan Umicevic, 26, som ratats av Färjestad.

Foto: Foto: SCANPIX
byter klubb I matchen mot Frölunda igår var Dragan Umicevic petad. Källor till Sportbladet säger att Färjestad-anfallaren inom kort kommer att presenteras för just Frölunda.

Calle Klingberg – som fjol skrev kontrakt med NHL-laget Atlanta Thrashers, men lånades ut till Frölunda – var framträdande i JVM. Men i Frölunda har han haft en undanskymd roll och snittat på 9,19 minuters istid per match. Klingberg bad om att få byta klubb och direkt efter gårdagens 3–0-förlust mot Färjestad blev han klar för Timrå säsongen ut.

– Jag har höjt mig på slutet och förtjänat istid. Men det tycker inte tränaren och det kan jag inte göra så mycket åt, säger Klingberg.

– Jag behöver istid för att utvecklas och jag har tyvärr inte fått det i Frölunda.

Direkt efter att övergången blivit offentlig började Frölunda leta efter en ersättare – och han ser ut att finnas i gårdagens motståndare Färjestad.

Har varit bänkad

Dragan Umicevic – som i likhet med Klingberg är högerfattad – svarade för 36 poäng (11+25) på 55 matcher i elitserien förra säsongen, plus sex poäng på sju matcher i slutspelet, men den här säsongen har han fått sparsamt med speltid och på slutet varit bänkad.

Petad i går

I går var han petad och tvingades stanna hemma i Karlstad när övriga laget reste till Göteborg.

Enligt källor till Sportbladet blir Umicevic klar för Frölunda innan transferfönstret stänger natten till tisdag. Även Luleå ska ha visat intresse, men Frölunda uppges vinna dragkampen. Umicevic uppges gå ner i lön den här säsongen, men kan komma att kompenseras om kontraktet förlängs till nästa säsong. Han blir en av flera ratade spelare som Frölunda värvat under den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM