Bekräftat: Frölunda värvar Umicevic

”Jag ville vinna SM-guldet med Färjestad”

Foto: FOTO: SCANPIX
Dragan Umicevic och Sportbladet avslöjande i dag.
HOCKEY

Det blir som Sportbladet avslöjade i dagens tidning.

Klockan 16 på söndagen bekräftade Frölunda och Färjestad att Dragan Umicevic, 26, spelar i Frölunda resten av säsongen.

– Jag är både hungrig och laddad för Frölunda, och ska göra vad jag kan för att vi ska klättra i tabellen och göra ett riktigt bra slutspel, säger Umicevic.

Dragan Umicevic har på sistone fått sparsamt med speltid i Färjestad och när laget reste till Göteborg i går för match mot Frölunda stannade Dragan i Karlstad.

Nu blir det så som Sportbladet avslöjade i dagens tidning – Dragan Umicevic lämnar Färjestad för just Frölunda.

Luleå förlorade dragkampen

Enligt uppgifter till Sportbladet fanns även Luleå med i bilden, men Frölunda vann dragkampen. Umicevic uppges gå ner i lön den här säsongen, men kan komma att kompenseras om kontraktet förlängs till nästa säsong.

– Jag hade några andra klubbar att välja mellan men valde Frölunda, inte av ekonomiska skäl, för jag hade tjänat mer pengar i andra klubbar. Men Frölunda kändes bäst och helt rätt, säger Umicevic i ett pressmeddelande.

– Frölunda är en av de ledande klubbarna i Sverige. Med spelarmaterialet och Kenta Johansson som huvudtränare, finns en stor potential i laget.

Hyllas av Kenta

Frölunda har velat ha den högerfattade forwarden en längre tid.

– Vi har haft ögonen på Dragan ett tag, framför allt i planeringen inför nästa säsong. När Calle Klingberg i veckan meddelade att han ville lämna klubben, så satte vi igång ett arbete med att försöka få Dragan till Frölunda redan nu. Det känns bra att bitarna fallit på plats redan nu, säger tränaren Kent Johansson till Frölundas hemsida.

– Dragan är en kreativ teknisk spelare som kommer att tillföra tyngd och effektivitet i vårt offensiva spel.

Färjestad önskar Umicevic lycka till.

– Med fjorton forwards i truppen behövde vi göra en förändring och vi kan just nu inte erbjuda honom en plats så långt fram i laget som en spelare som han behöver ha, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till klubbens hemsida.

”Kommer sakna killarna”

Dragan Umicevic svarade för 36 poäng (11+25) på 55 matcher i elitserien förra säsongen, plus sex poäng på sju matcher i slutspelet, men den här säsongen har han fått sparsamt med speltid och på slutet varit bänkad. 23 poäng (7+16) på 40 matcher blev hans facit i Färjestad den här säsongen.

– Jag ville vinna SM-guldet med Färjestad, men nu blir det inte så och det känns naturligtvis tråkigt att lämna laget, alla killarna, fansen och alla i klubben. Jag kommer att sakna killarna, men samtidigt kommer jag till en bra klubb och det känns som den bästa lösningen i den här situationen, säger Dragan Umicevic.

Han tränar med Frölunda på måndagen och är spelklar till nästa match, Södertälje borta på tisdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM