– Vi kommer inte att sparka Kenta

Sportchefen Kent Norberg försvarar nye tränaren Kenta Johansson

HOCKEY

LULEÅ. Nollade – för tredje gången den här säsongen.

Frölunda gör minst mål i elitserien och ligger näst sist.

Trots det sitter tränaren Kenta Johansson säkert.

– Det finns inte på kartan att sparka honom, säger sportchefen Kent Norberg.

Kenta Johansson.

Det är minst sagt deppigt i Frölundas omklädningsrum dessa dagar. Laget ligger näst sist i elitserien och har efter nio omgångar bara gjort 13 mål framåt, minst av alla lag.

Tomi Kallio, som vanligtvis brukar kalla sig målskytt, är för tillfället iskall och har en stor ispåse på sin ömmande höger axel. Men det är inte axeln som smärtar mest just nu.

– Det är skillnad på att förlora och förlora. Om man känner att vi gjort en bra match kan man ta en förlust, men i dag förtjänar vi inte mer än det här och då är det jobbigt, säger han.

Mot Luleå fick Frölunda bara iväg 16 skott, varav åtta i sista perioden.

– Vi vänder det här när vi vågar spela hela matchen. Vi förtjänar inte att göra något mål i kväll, vi skapar ingenting och det är inte första gången. Sedan när vi ligger under i tredje börjar vi flytta pucken, men det är försent. Vi kan omöjligt vända varje match i tredje perioden.

Veteranen Per-Johan ”Pebben” Axelsson instämmer:

– Vi skapar inga lägen. Och när vi väl skjuter träffar vi inte mål. Vi spelar inte enkelt nog och bara lägger puckarna på mål, utan det ska vara så himla snyggt. Vi spelar för svårt och söker passningar.

Någon plan för att vända trenden verkar inte finnas.

– Det är bara att kasta puckar på mål och hoppas på en retur. Det finns inga mirakelmetoder. Det gäller bara att jobba hårt. Hade jag haft den där mirakeldrycken så hade det varit jäkligt enkelt, men det är inte Loka i alla fall, säger ”Pebben” och tar en klunk vatten.

Efter den mediokra starten är många Frölundafans besvikna. Ett hundratal dök dock upp på värmningen inför matchen för att stötta laget, något som spelarna uppskattade.

Frågan är hur de reagerar efter ytterligare ett bottennapp.

– Vi har forwards för att producera, men tretton mål på nio matcher är för dåligt. Det är ju nästan så att man tror att det är fotboll, säger en förkyld sportchef Kent Norberg som såg matchen från tv-soffan.

Sitter tränaren Kenta Johansson säkert?

– Jajaja. Det är inget vi ens har diskuterat. Det finns inte på kartan att börja sparka tränare. Kenta skrev på ett nytt treårskontrakt och ska stanna i Frölunda de åren. Det är spelarna som måste prestera.

Hur sover du de här dagarna?

– Inte speciellt bra. Men man vet ju vad man har gett sig in på.

ARTIKELN HANDLAR OM