Kontraktet räddat – på 14 sekunder

Ribbträff gav segerkontringen

HOCKEY

LULEÅ/STOCKHOLM. Det är 14 sekunder som räddade Frölundas elitserieplats.

Först studsade pucken på göteborgarnas mållinje – för att sekunderna senare ligga i Luleås mål.

– Jag hade flyt i dag, säger målvakten Joakim Lundström till Sportbladet.

Joakim Lundström var lysande och höll nollan mot Luleå när Frölunda räddade sig kvar i elitserien. Men det var centimeter från att laget kunde ha hamnat i kvalserien.

Centimeter från mål

Lundström räddade ett skott men fick se pucken styras över honom. Den dansade sedan via ribban ner på mållinjen där Frölunda kunde rensa, precis framför klubbladet på Luleås forward.

– Jag hade flyt i dag. Det gäller att har tur i bland också. Men vi har haft flyt den här veckan och det behövde vi i dag också, säger Lundström till Sportbladet.

Istället för mål bakåt blev det en kontring för bortalaget.

Där kom Niklas Andersson i andravågen och slängde iväg ett chansskott. En skymd Anders Nilsson fick kapitulera när veteranen Andersson blev stor matchhjälte.

”Blev lite glapp”

– Den dansar på vår mållinje och sedan fick vi iväg den. Det blev lite glapp mellan deras backar då vilket gjorde att jag fick ganska mycket tid. Det var inte det hårdaste skottet men den gick in, säger Andersson i Canal Plus.

39-åringens mål blev matchens enda och räddade Frölunda kvar i elitserien.

– Det är lite konstig känsla, jätteglad och stolt att vi grejade det. Men tabellen ljuger aldrig och tyvärr studsade det inte vår väg till slut. Men jag är jättenöjd att vi slipper kvalserien, hade vi förlorat i dag hade vi fått spela där, så små marginaler är det, säger tränaren Kent Johansson.

FAKTA

Luleå–Frölunda 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (3.31) Niklas Andersson (Mikko Mäenpää).

Skott: 28–21 (7–6, 8–7, 13–8).

Utv, Frölunda: 3x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga och Christer Lärking, Solna.

Publik: 5 326.