Andersson lägger av

763 matcher fick räcka

Foto: Foto: Scanpix
Niklas Andersson har spelat sin sista match för Frölunda.
HOCKEY

763 matcher med Frölunda fick räcka.

Nu lägger Niklas Andersson, 39, av.

– Nu får det räcka, säger han.

Trots att Niklas Andersson är 39 år var han Frölundas bäste poängplockare den gångna säsongen, med 44 poäng på 53 matcher. I och med det kom han femma i elitseriens poängliga.

Men nu avslutar han sin långa och framgångsrika karriär.

– Det stämmer, nu får det räcka. Jag har haft en underbar karriär. Men nån gång tar det slut och nu får det räcka, säger Niklas Andersson till Frölundas hemsida.

Två SM-guld

I går meddelade han Frölunda, där han spelat 763 matcher och tagit två SM-guld och två SM-silver, sitt besked.

– Det är ett tråkigt besked för klubben samtidigt som det är ett välgrundat beslut av en stor spelare, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian.

Andersson har spelat i Frölunda under större delen av sin karriär, men tillbringade även ett knappt decennium i Nordamerika, där det bland annat blev 165 NHL-matcher i bland annat New York Islanders, Quebec och Calgary.

Blir snickare?

Även om han inte har haft några allvarliga skador på slutet har åldern börjat ta ut sin rätt.

– Lite krampor har man ju, det har ju alla. De blir inte blir inte färre ju äldre man blir. Men som sagt jag vet ju vad som krävs för att spela på topp. Och nu får det som sagt räcka, säger han till Frölundas hemsida, där han berättar vad som väntar nu:

– Jag har fått en förfrågan från en kompis som har snickarfirma. där finns det mycket att göra. Men nu ska jag vara ledig ett tag, sen får vi se.

FAKTA

Niklas Andersson

Ålder: 39.

Moderklubb: Kungälv/Ytterby HK.

Längd: 176 cm.

Vikt: 80 kg.

Elitseriematcher: 548.

Slutspelsmatcher: 85.

Seniorklubbar: Frölunda, Halifax Citadels, Quebec Nordiques, Cornwall Aces, Denver Grizzlies, New York Islanders, Utah Grizzlies, San Jose Sharks, Kentucky Thoroughblades, Chicago Wolves, Nashville Predators, Calgary Flames.

Meriter: Två SM-guld, två VM-guld, tre VM-silver, ett VM-brons. Elitseriens mest värdefulle seplare 2002/03, elitseriens bäste spelare 2002/03. Flest poäng i Frölunda någonsin (680).