Frölundas ordförande är beredd att avgå

Kaoset fortsätter i krisklubben

HOCKEY

I går avslöjade Sportbladet att Kent Norberg avgår från sin post som sportchef för Frölunda.

Nu säger klubbens ordförande Per Anders Örtendahl att han även han är beredd att lämna om förtroendet inte längre finns.

– Det finns ingen anledning för mig att klamra mig fast, säger Örtendahl till SVT.

Foto: Bildbyrån

Krisen och kaoset i Frölunda fortsätter. Efter Kent Norbergs avhopp i går säger nu ordföranden Per Anders Örtendahl att han också är beredd att gå om medlemmarna förlorat förtroendet för klubbens ledning.

Sist i elitserien

– Det finns ingen anledning för mig att klamra mig fast. Det enda jag tycker är viktigt är att det sker i den föreningsdemokrati och efter de stadgar som föreningen har byggt upp, säger Örtendahl till SVT.

Frölunda ligger sist i elitserien trots ett på pappret otroligt starkt lag. Örtendahl vill dock inte uttala sig om vilket ansvar han har för misslyckandet.

”Obegriplig kritik”

– Det skulle aldrig falla mig in att utvärdera mig själv. Men jag har blivit enhetligt omvald alla åren jag suttit, säger Örtendahl.

– Vi har gått från minus 27 miljoner till plus 55 miljoner.

Klubbdirektör Mats Ahdrian och avhoppade sportchefen Kent Norberg är de som fått mest kritik efter Frölundas fiasko. Norberg säger sig också vara oförstående till att även Örtendahl nu pekas ut.

– För mig är det obegripligt att man ifrågasätter Per Anders och Mats Ahdrian och övriga styrelsen också, säger Norberg.

ARTIKELN HANDLAR OM