Spelarnas svar på ledarkaoset

”Vi hade gett oss fan på att göra en bra match”

HOCKEY

Sportchefen avgick i dagarna och ordföranden är beredd att göra detsamma efter Frölundas fiaskostart.

I dag gav spelarna svar på tal mitt i kaoset och skrällslog Färjestad på bortaplan med 3-1.

– Vi var nere i brygga. Jag är stolt över att stå här i dag, säger tränaren Kent Johansson till Canal Plus.

Foto: Bildbyrån

En jumboplats i elitserien och kraftiga protester från lagets fans blev för mycket för sportchefen Kent Norberg som i dagarna avgick. I går sade dessutom ordföranden Per Anders Örtendahl att han är beredd att avgå om medlemmarna vill.

”Gett oss fan på det”

Mitt i kaoset ställde spelarna i dag upp för match mot Färjestad. Då visade de den kraft, inspiration och bestämdhet som hela klubben länge saknat.

– Vi hade gett oss fan på att göra en bra match och det gjorde vi. Jag är stolt över att stå här i dag, säger tränaren Kent Johansson.

Redan efter 21 sekunder öppnade Henrik Tömmernäs målskyttet när han placerade in 1-0 bakom Alexander Salak. Carl Klingberg bjöd sedan in Färjestad i matchen när han assisterade Christian Berglund till kvitteringen.

”Var nere i brygga”

Men den här matchen skulle bara Frölunda vinna.

Henrik Tömmernäs assisterade Mikael Johansson till 2-1 i spel fem mot tre och veteranen Niklas Andersson som fastställde slutresultatet 3-1.

– Vi var nere i brygga men det enda vi kan påverka är det vi gör på banan och det gjorde vi på ett fantastiskt sätt, säger Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM