Psykningen som tände Frölunda

FBK kuppade in ”Värmlandsvisan” i nationalsången

HOCKEY

KARLSTAD. Färjestad försökte psykas med ”Värmlandsvisan”.

Men krislaget Frölunda använde gliringen som tändvätska – och lät sin egen värmlänning fixa en drömstart efter 21 sekunder.

– Några killar i laget reagerade och blev extra taggade när de hörde ”Värmlandsvisan”, säger Henrik Tömmernes.

Foto: Foto: LARS HEDELIN
Flera Frölundaspelare blev upprörda på Färjestads arrangemang. Värmlänningen Henrik Tömmernes såg till att hämnas – snabbt.

Frölunda har tagit första steget upp ur svackan. Efter en mardrömsstart efter landslagsuppehållet fick laget i går en efterlängtad

islossning mot ärkerivalen Färjestad. Att möta FBK i ett hatmöte är tändvätska i sig. Men strax innan nedsläpp, i samband med nationalsången, spelades ”Värmlandsvisan”. Publiken jublade men den lilla psykningen gick inte hem.

Handledsskott

Istället taggade jumbon Frölunda till och visade vart skåpet skulle stå. Mycket tack vare lagets – ironiskt nog – flyktade värmlänning Henrik Tömmernes (1+1).

Efter bara 21 sekunder vann han pucken och genom ett handledsskott skickade poängsprutan in 1–0.

– Jag reagerade när jag hörde ”Värmlandsvisan” och det gjorde nog några killar i laget också. Många gillade det inte och blev extra taggade. Men det var riktigt kul att jag fick sätta det där målet så snabbt,

säger Tömmernes.

Varför har ni så lätt för att tända till mot FBK?

– Det är hatet mellan oss som gör att man tänder till. Det är tuffa strider och de har kallat oss fuskare och så vidare. Nu brann det i allas ögon och det var bra för självförtroendet att vi fick vinna.

Johan Holmqvist visade upp ett övertygande spel och fick till slut en matchhjälte-stämpel. Han matades med 37 skott men bara en puck smet in.

Och spelarna i krisgänget är överens: Färjestad ger automatiskt tändvätska.

– Det här var förbannat skönt. Det är alltid ett jäkla drag här och det tänder en, säger ”Honken”.

Tomi Kallio:

– Färjestad är ett perfekt lag att möta när man är i en svacka. När vi möter dem tänder alla till lite extra.

ARTIKELN HANDLAR OM