”Alla måste ha mer stolthet”

Frölundas mardröm fortsätter - knäckta av misstagen

HOCKEY

LINKÖPING. Först en mardrömsstart, sedan idiotiska utvisningar och till sist en utbytt målvakt.

Frölundas turbulenta säsong fortsatte med en förnedrande 6–1-förlust mot Linköping.

– Det ser inte ut som att vi bryr oss om vad som händer. Alla måste ha mer stolthet i det vi gör, säger tränaren Kent Johansson och ser uppgiven ut.

EN AV SYNDABOCKARNA  Johan Holmqvist blev bänkad inför tredje perioden – men han var långt ifrån ensam syndabock i ett oengagerat Frölunda.

Frölundas buss kom fram nästan en timme senare än planerat på grund av det dåliga vädret och när pucken väl släpptes verkade spelarna kvar på parkeringen. Redan efter 15.20 stod det 0–3 i baken efter att Henrik Tömmernes gått bort sig på första målet, Tomi Kallio missat markeringen på andra målet och Christoph Schubert dragit på sig en onödig utvisning som ledde fram till det tredje målet.

– Vi har inga bortförklaringar. Vi gav dem den där extratiden i början som vi inte får ge. Vi var där, men ändå inte, säger veteranen Niklas Andersson.

– För mig finns det inga ursäkter, det är bara att göra sig beredd. Vi pratade om beredskap, men det tog 25 sekunder så hade vi ett mål i baken. Jag är jättebesviken på inledningen, säger tränaren Kent Johansson.

Svagt markeringsspel

– De två första målen är för dåliga markeringar, vi stirrar på puck och det ser inte ut som att vi bryr oss om vad som händer. 3–0 kom i fem mot tre och den andra utvisningen får man inte dra på sig.

Frölundas fans hade nog gärna sett att kvällen var över där. Men det var långt kvar.

Efter att Niklas Andersson reducerat till 1–4 i mittperioden fick Frölunda chansen att komma tillbaka, i power play. Men Christoph Schubert förstörde allt genom att slasha Lin-köpings målvakt Fredrik Norrena.

Brände sista chansen

Kort därefter kunde Andreas Pihl punktera matchen med sitt 5–1-mål.

– När vi reducerar till 4–1 är vi på väg tillbaka, men då drar vi på oss en dum utvisning till. Det var vår chans att komma tillbaka, suckar Kent Johansson.

Inför tredje perioden valde Johansson att byta ut målvakten Johan Holmqvist. Ersättaren Joakim Lundström släppte in 6–1 efter bara 1.37.

– Honken kanske skulle ha tagit en eller två puckar, men det är inte hans fel att vi förlorar. Det var läge att lufta Jocke som inte spelat på länge, säger Kent Johansson.

Vem står i nästa match?

– Det får vi se.

FAKTA

MISSARNA SOM SÄNKTE FRÖLUNDA

0.25: Henrik Tömmernes går bort sig mot Jan Hlavac i ena sarghörnet, vilket leder till 0–1.

13.03: Tomi Kallio hänger inte med i hemjobbet, Erik Andersson serverar Andreas Jämtin – 0–2.

14.40: Christoph Schubert sänker Jämtin, vilket ger LHC chans i fem mot tre – 0–3.

31.20: Frölunda har power play när Christoph Schubert visas ut för en slashing efter avblåsning på LHC-målvakten Fredrik Norrena. 40 sekunder senare kommer 1–5.

ARTIKELN HANDLAR OM