Seger – då sågas stjärnan

Nu är Schubert på väg bort från Frölunda: ”Vi vet alla vilken väg klubben vill gå”

HOCKEY

Det var inte bara glädje i Frölunda efter straffsegern.

Tränaren Kent Johansson sågade Christoph Schuberts korkade utvisning, som kostade laget en poäng.

Nu kan Sportbladet avslöja att backen är på väg bort från klubben.

– Jag har försökt att ta kontakt med ledningen, men jag får inga svar. Vi vet nog alla vilken väg klubben vill gå, säger Schubert.

Foto: Pic Agency
sågad Christoph Schubert utvisningar mot Linköping och Djurgården har retat upp tränaren Kent Johansson.

Frölundas tränare tog ett allvarligt snack med backen Christoph Schubert, 28, som gjort över 300 matcher i NHL, efter tisdagens 1–6-match mot Linköping, där tre av målen släpptes in när Schubert satt i utvisningsbåset.

Det hjälpte föga inför mötet med Djurgården.

Ett yxhugg

Efter att Frölunda fått en drömstart med en 3–0-ledning riktade Schubert ett yxhugg mot Mathias Tjärnqvists klubba, som bröts på mitten. Eftersom Tomi Kallio redan satt utvisad fick Djurgården chansen i spel fem mot tre och reducerade två gånger under Schuberts utvisning.

Trots att Frölunda till slut vann matchen efter straffläggning handlade presskonferensen efteråt till stor del om Christoph Schuberts hjärnsläpp.

– Det kändes jobbigt när vi släppte in dem i matchen. Han får inte dra på sig den utvisningen i det läget, det var väldigt klumpigt gjort. Bonuspoängen kändes som en seger, men det här var lite smolk i glädjebägaren, säger Kent Johansson.

Kommer Schubert att spela mer?

– Det återstår... vi får se. Det är en ny match på lördag, vi tar ut laget senare.

Sa du något till honom när han kom till båset?

– Nja, jag tror att han förstod ganska väl vad han hade gjort.

Men precis som efter matchen mot Linköping var Schubert oförstående till utvisningarna.

– Det var tre liknande situationer från det andra laget, men då blundade domaren. Just nu verkar det räcka med att jag stöter i någon så visas jag ut, säger han.

Blev bänkad

När Christian Bäckman och Pavel Skrbek var tillbaka tvingades Schubert spela på en ovan position, forward. Efter utvisningen bänkades han helt. Nu talar mycket för att han lämnar Frölunda inom kort.

– Mitt kontrakt löper ut tolfte december, men jag kan nästan räkna ut vad Frölunda har för plan. Om man vill behålla någon så svarar man väl, eller hur?

ARTIKELN HANDLAR OM