Uddamålsseger för Frölunda

HOCKEY

Frölunda tog tre viktiga poäng när man på lördagen uddamålsbesegrade AIK med 4–3 i elitserieishockeyn.

Det var dock en seger som satt långt inne.

Utvisningar blev AIK:s fall i den sista perioden. På två numerära överlägen kunde Frölunda vända underläge 1–2 till ledning med 3–2.

– Den första utvisningen var mycket tveksam. En Frölundaspelare får ett felskär och ramlar och då åker vår spelare ut för fasthållning, sade AIK:s tränare Roger Melin efter matchen.

– Det är tråkigt när domarna inte har bättre känsla. Det målet blev nog matchavgörande. Frölunda forcerade bra efter det.

Fick kanonstart

Frölunda fick en kanonstart på matchen och tog ledningen redan efter tre minuter och elva sekunder. Det var Toni Koivisto som snyggt sköt förbi Viktor Fast. Koivisto har kommit igång ordentligt med målproduktionen de senaste matcherna.

Frölunda fortsatte att dominera spelet, men AIK kom allt mer in i matchen och jämnade ut spelet.

På en kontring kvitterade Johannes Salmonsson efter 12.55. Han fick två chanser att slå in pucken bakom Johan Holmqvist. Första skottet tog Holmqvist, men returen gick in tätt invid ena stolpen.

– Vi fick en bra början på matchen, men det blev ganska jämna innan den första perioden var över, sade Frölundas tränare Kent Johansson.

I den andra perioden sjönk spelkvaliteten kraftigt och det skapades inte många målchanser. Det slarvades också mycket i passningsspelet från båda lagens sida.

Mittperioden såg länge ut att bli mållös, men med sju sekunder kvar till pausvilan tog AIK ledningen med 2–1. Det var Tobias Ericsson som från en position bakom förlängda mållinjen lyfte han in pucken framför mål. Pucken i sidan på Johan Holmqvist som tappade in den över mållinjen.

– Det kanske var bra att vi fick det målet mot oss. Nu kunde vi komma ut i sista perioden och spela mer avslappnat, sade Johansson.

Målrikt slut

Frölunda fick ett tidigt numerärt överläge i den tredje perioden, och med en man mer på isen kvitterade men till 2–2. Det var Pavel Skrbek som med ett skott från blå linjen överraskade Viktor Fasth. Det var hans första mål i Frölunda.

Niklas Andersson återgav Frölunda ledningen snyggt framspelad av Tomi Kallio. Med knappt tre minuter kvar gjorde Per-Johan Axelsson 4–2.

Med tre sekunder kvar reducerade AIK till 3–4 i spel sex mot fyra.

– Sett över 60 minuter tycker jag att vi var det bättre laget, sade Johansson och fick medhåll av Roger Melin.

– Ja, de vann rättvist och var värda vinsten.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM