Tre raka – nu är slutspel målet

Storspelande Holmqvist: ”Det här är bara början”

HOCKEY

LULEÅ. Förödmjukande 1–6 mot Linköping förra tisdagen.

Efter det: Tre raka segrar.

– Det är en bra början, säger Johan Holmqvist.

Nu siktar Frölunda uppåt i tabellen – mot slutspel.

Foto: Foto: PIC-Agency
”Hockey är en kampsport och det gäller att kunna vinna sina kamper. Det gjorde vi inte tidigare under säsongen, men mot slutet har vi gjort det”, säger målvakten Johan Holmqvist efter segern mot Luleå.

Senast Frölunda gästade Luleå blev de totalt överkörda och nollade.

I går var det Frölunda som hade kört över och Luleå som hade blivit överkörda efter två perioder.

– Då var det för jävligt. Vi var inte bra alls. Nu tog vi tag i matchen direkt, säger Johan Holmqvist, som storspelade i den sista perioden när Luleå tryckte på.

”Kör hårt hela tiden”

– Innan matchen pratade vi ganska mycket om vad vi ska göra. Vi vet att de kommer ut hårt, de är ett enormt skridskoskickligt lag och de kör enormt hårt hela tiden. Det gäller att matcha deras skridskoåkning och åka ännu mer själva. Jag tycker att vi gjorde det.

Segern mot Luleå var Frölundas tredje raka och inför dagens matcher är laget på rätt sida av kvalseriestrecket för första gången på länge.

– Framför allt gör vi det vi ska göra. Vi kör hårdare, har mer desperation i vårt spel. Hockey är en kampsport och det gäller att kunna vinna sina kamper. Det gjorde vi inte tidigare under säsongen, men mot slutet har vi gjort det, säger Holmqvist.

Har skapat lugn

En stor del i den nyfunna formen har nyförvärvet

Pavel Skrbek och Christian Bäckman – gjorde sin tredje match efter comebacken från knäskadan – som har skapat lugn i ett tidigare ängsligt försvar.

För en knapp månad sedan kom Skrbek till ett Frölunda i total kris.

– Jag var inte med när det var riktigt dåligt. Men vi har fått till en liten vändning på det, säger han och fortsätter:

–Samtidigt spelar det ingen roll just nu, för vi är fortfarande i botten. I den position som vi befinner oss i är varje poäng viktig. Förhoppningsvis kan vi hålla i det här och nå slutspel.

ARTIKELN HANDLAR OM