Hela styrelse avgår – krisgrupp tillsätts

Frölunda: Kommer bli nedskärningar i spelartruppen också

HOCKEY

Frölunda var en av elitseriens största besvikelser och lyckades först i sista omgången rädda kontraktet.

Nu ställer hela styrelsen sina platser till förfogande, en krisgrupp har tillsatts och klubben flaggar för stora nedskärningar.

– Vi kommer att se över alla kostnader och a-truppen är en rätt så stor del så vi kommer att skära ner där. Hur mycket och i vilken form får arbetsgruppen ta ställning till, säger informationschefen Peter Gyllander till Sportbladet.

Frölundas fiaskosäsong får omedelbara följder. Hela klubbens styrelse meddelade i dag att de ställer sina platser till förfogande inför det kommande årsmötet.

Ställer sina platser till förfogande

”Föreningens styrelse har beslutat att samtliga ledamöter ställer sina platser till förfogande för att bereda valberedningen största möjliga frihet att forma en ny slagkraftig styrelse”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Klubben har dessutom tillsatt en särskild krisgrupp för att ta reda på vad som gick fel under säsongen. Vice ordföranden Håkan Larsson och ledamöterna Tom Johnstone samt Kurt Carlsson ska fram till påsk utreda säsongen.

– De ska få ordning på klubbens ekonomi, det sportsliga och hela klubbens organisation, säger informationschef Peter Gyllander.

Mycket ansträngd ekonomi

– Det finns ingen rangordning men utan en bra ekonomi är det svårt att utveckla något. Så den är prioriterad, Vi vill inte gå ut med några siffror men den är rätt så ansträngd och det är därför vi måste agera. Vi måste få balans och ordning i den ekonomiska siffrorna. Det hade inte räckt med en slutspelsplats bara för att få ordning på den.

Klubben meddelar också att översynen kommer att få konsekvenser för spelartruppen.

– Vi kommer att se över alla kostnader och a-truppen är en rätt så stor del så vi kommer att skära ner där. Hur mycket och i vilken form får arbetsgruppen ta ställning till, säger Gyllander.

ARTIKELN HANDLAR OM