Tränarbyte – då sågar ex-tränaren Frölunda

Ny succétränare klar

Foto: Jerker Ivarsson
Michael Lehner är bitter på Frölunda.
HOCKEY

Fredrik Pettersson-Wentzel i fjol. Magnus Hellberg den här säsongen.

Målvaktstränaren Michael Andreasson har gjort stor succé i Almtuna.

Nu flyttar han till Frölunda – som sågas av lagets förre målvaktstränare.

– Amatörer, dundrar Michael Lehner.

Foto: Scanpix
Michael Andreasson, tidigare i Malmö, är klar för Frölunda.

NHL-succén Robin Lehner. Superstjärnan Henrik Lundqvist.

Michael Lehner har under sina år i Frölunda gjort sig känd som en mycket skicklig målvaktstränare.

Men nu är hans samarbete med Göteborgs-klubben över. I dag meddelade Frölunda att de gjort klart med Michael Andreasson, som de senaste säsongerna gjort jättesuccé med Almtuna. Förra säsongen kom Fredrik Pettersson-Wentzel från J18-laget och blev helt plötsligt seriens hetaste målvakt. Den här säsongen har Magnus Hellberg, 19, slagit igenom med dunder och brak.

– Micce anses av många vara landets just nu, främste målvaktstränare, säger Frölundas tränare Kent Johansson i ett pressmeddelande.

”Amatörer”

Det innebär alltså att Michael Lehner har jobbat färdigt i klubben. Och det är en bitter skilsmässa.

– Jag vill inte ha med dem att göra. Amatörer, säger han till Sportsday.

Bland annat anser han att klubbdirektören Mats Ahdrian har sagt falska saker om honom. Han sade exempelvis nyligen, till Sportsday: "Han är inte den som står fyra timmar på kvällen i träningsoverall med 16-åringar. Han har gjort den resan med sin son". Det förnekar Lehner.

– Jag jobbar gärna med ungdomar, men jag sa att jag i så fall vill vara med och plocka ut målvakterna. Det fick jag inte (inför förra säsongen), och då sa Ahdrian att det var bättre att jag bara jobbade med A-laget.

– Jag är trött på att få skit för saker jag inte gjort. Jag vill inte ha med dem (Frölunda) att göra, det finns gränser hur man kan behandla människor, säger Lehner.

”Inga hard feelings”

Ahdrian påstår sig dock inte vara bitter.

– vårt fall finns det inga hard feelings gentemot Micke, han har jobbat med allt från (Kristian) Huselius till målvakterna de senaste åren, och jag har respekt för Micke, säger Ahdrian till Sportsday.