”Som en berg-och dalbana...”

Pierre Johnson om Frölundas galna schema

Foto: SCANPIX
Det kommer vara trötta ben för Frölunda framöver. Först en hård träningsperiod, och sedan ett mycket tufft spelschema.
HOCKEY

Efter fem matcher på en månad väntar en intensiv period för Frölunda.

Eller vad sägs om elva matcher på 23 dagar?

– Jag vet inte vem som lagt schemat. Det känns som en berg- och dalbana hela tiden, säger Pierre Johnsson som gör comeback mot Linköping i kväll.

Frölunda är inne i en tung period i elitserien. På de senaste elva matcherna har det bara blivit en enda trepoängare – 3–0 borta mot just Linköping den 6 december – och under perioden har laget bara spelat in totalt nio pinnar.

Svårt hitta formen...

Samtidigt har spelschemat gjort att laget haft svårt att spela sig i form. Kvällens match mot Linköping är blott den femte sedan 11 december och sedan väntar ett nytt uppehåll på nio dagar.

– Ena veckan har vi ingen match alls, sedan spelar vi fyra matcher på en vecka. Jag vet inte vem som lagt schemat. Det känns som en berg- och dalbana hela tiden, säger Pierre Johnsson, som nu är tillbaka i spel efter sin ljumskoperation.

– Det är skönt när matcherna ligger ganska tätt. Man kommer in i ett flow och får bra känsla, fortsätter 27-åringen.

Johnsson kommer därmed uppskatta perioden som snart kommer. Från den 12 januari och framåt väntar i stället match varannan dag under drygt tre veckors tid för Frölunda. Frågan är dock om han kommer uppskatta vad som väntar innan dess.

– Efter matchen mot Linköping kommer vi köra träningsläger. Hård träning. Det är viktigt att utnyttja uppehållet på rätt sätt och det blir en kombination av fys- och isträning. Det är alltid lättare att gå in i en hårdare träningsperiod med tre poäng i ryggen, säger Frölundas assisterande tränare Christian Lechtaler.

...men LHC är på gång

Men om Frölunda helt tappat sin form verkar Linköping sakta hitta tillbaka till sin. På de senaste fyra matcherna har LHC spelat in sju poäng.

– Men alla matcher är riktigt svåra i årets elitserie. Man får slita för varje jävla poäng, säger Pierre Johnsson.

FAKTA

Frölundas spelschema:

3/1 Frölunda–Linköp.

12/1 Djurgår.–Frölunda

14/1 Luleå–Frölunda

16/1 Frölunda–AIK

18/1 Frölunda–Brynäs

20/1 Frölunda–Modo

23/1 Luleå–Frölunda

26/1 Växjö–Frölunda

28/1 Frölunda–Skellef.

31/1 Timrå–Frölunda

2/2 Färjestad–Frölunda

4/2 Frölunda–Timrå