Tränarens floskel efter vändningen

Hur många matcher har Frölunda egentligen spelat i år, Kenta?

Kent Johansson.
HOCKEY

Krislaget Frölunda vände 0–2 till seger med 3–2.

Då bjöd tränaren Kent Johansson på en floskel.

– Det här var kanske den roligaste segern i år...

Frölunda inledde säsongen överraskande, men har på sistone sjunkit som en sten. Inför kvällens möte med Linköping hade laget bara tagit tre poäng på de sex senaste matcherna.

”Visade bra moral”

Det såg ut som att det skulle bli en ny förlust efter en virrig start. LHC ledde med 2–0 och hade 11–0 i skott efter knappt tio minuter. Men Frölunda tog sig samman och vände till seger.

– Det såg inte lovande ut efter första perioden, men vi visade bra moral. Vi gick all in efter första och körde på tre kedjor i 40 minuter och de tömde sig helt, säger Kent Johansson till Canal plus.

– 1–2-målet gav oss energi. Det är så lite som behövs för att det ska väga över något håll. Hade de fått 3–0 hade det varit kört, det kan jag säga...

”Tagna av stundens allvar”

När Kent Johansson sedan fick frågan hur viktig segern var tänkte sig inte Johansson för och glömde bort att det var nyårsafton för tre dagar sedan.

– Det här var kanske den roligaste segern i år...

För LHC var det såklart inte lika muntert:

– Vi såg rappa och pigga ut i första perioden, men när Frölunda gjorde sitt första mål blev vi ängsliga och osäkra. Vi tappade vårt spel, säger tränaren Hans Särkijärvi till Canal plus.

– Vi spelar ganska bra matcher, men vinner för lite. Jag vet inte om vi var tagna av stundens allvar i kväll, men vi var inte speciellt aktiva i tredje perioden.

Läs förra årets mest minnesvärda citat här.