Supervändningen

Krislaget reste sig på nio: ”Vi visade en jävla karaktär”

HOCKEY

GÖTEBORG. En ovärderlig vändning för krislaget.

Nu väntar en stenhård träningsperiod – och sedan kan Frölunda vara skadefritt.

– Vi måste lägga grunden för resten av säsongen, säger segerskytten Christian Bäckman, 31.

Foto: BILDBYRÅN
Christian Bäckman sköt segern till Frölunda.

Inte en trepoängare på en månad och fritt fall i tabellen. Och efter tio minuter mot Linköping i Scandinavium stod det 0–2.

– En pissperiod. Vi behövde ett break för att stoppa blödningen. Sedan visade vi en jävla karaktär, säger pådrivaren Fredrik Pettersson, 24.

Viktor Svedberg reducerade med en chanspuck och Joel Lundqvist styrde in kvitteringen. 11.49 in i tredje perioden klippte Christian Bäckman in 3–2 och fullbordade vändningen.

– Jag tryckte dit allt jag hade och det var svårt att missa där. En oerhört viktig seger, säger Bäckman.

Långledigt väntar

Det skadedrabbade laget har nu åtta matchfria dagar. Då passar göteborgarna på att lägga in en extra hård träningsperiod med längre och intensivare pass.

– Eftersom vi inte har någon match kan vi köra mycket gym. Vi tränar tufft tre dagar, tar ledigt i helgen och trycker på för fullt på måndag igen. Det kommer att göra oss gott längre fram. Uppehållet är positivt för oss, säger Fredrik Pettersson.

Dessutom kan Frölunda vara så gott som ordinarie när man möter Djurgården borta nästa torsdag. Jari Tolsa är tillbaka från avstängning och de skadade spelarna Magnus Kahnberg och Patrick von Gunten väntas göra comeback. Och Sebastian Collberg och Johan Sundström är hemma igen efter JVM.

– Förhoppningsvis kan alla vara med. Det skulle vara skönt med en hel trupp så att vi får spela samman kedjorna igen. Självförtroendet har varit lite nere den senaste tiden, men nu får vi positiv energi och kan både återhämta oss och bygga upp oss, säger Christian Bäckman.

11 matcher på 23 dagar

Sedan väntar ett sanslöst spelschema med elva matcher på 23 dagar.

– Viktigt bara att vi inte tror att det kommer att gå av sig själv bara för att vi får tillbaka några gubbar då, säger lagkaptenen Joel Lundqvist.

FAKTA

FÅR TILLBAKA JVM-STJÄRNOR

Magnus Kahnberg, huvud – Har fortfarande inte gått in i full träning efter den otäcka smällen i november, men väntas göra det i dagarna. Tror själv på spel i nästa match.

Patrick von Gunten, ljumske – Klev av med känningar mot Timrå på annandagen, men slog inte upp den gamla skadan. Rehabträningen har gett resultat. Kan spela nästa match.

Jari Tolsa – kommer tillbaka efter avstängning.

Sebastian Collberg – kommer tillbaka efter JVM.

Johan Sundström – kommer tillbaka efter JVM.