Blåvitt ska hjälpa Frölunda till slutspel

Eriksson: ”Gillar låten”

Foto: Foto: SCANPIX
Stefan Selakovic och IFK Göteborg är populära i Frölundas omklädningsrum.
HOCKEY

GÖTEBORG. Frölunda tar hjälp av IFK Göteborg.

Den pampiga hymnen ”Snart skiner Poseidon” ska ta laget till slutspel.

– Den är fantastisk, säger Fredrik Sjöström.

Frölunda tog sin första trepoängare på fyra matcher och är ett steg närmare slutspel. Efteråt firade spelarna genom att vrida upp IFK Göteborgs inmarschlåt ”Snart skiner Poseidon”, skriven av Joel Alme, på högsta volym i omklädningsrummet.

”Spelar den då och då”

– Vi brukar spela den då och då, både före och efter matcherna. Även om jag egentligen håller på Degerfors gillar jag låten, säger backen Fredrik Eriksson.

– Vad fan, är den slut? säger Pierre Johnsson och drar på den en gång till.

Frölunda satsade inför säsongen på hemvändare och det är Ytterbykillen Anton Axelsson, 25, senast i Timrå, som numera är chef över stereon.

– Vinnarlåten är egentligen Michael Boltons ”How can we be lovers”, men vi brukar sätta på ”Snart skiner Poseidon” också. Den är mäktig. Jag och Pebben (Per-Johan, brorsan) är stora Blåvittfans och försöker få de andra att hålla på rätt lag, säger Anton Axelsson.

Fredrik Sjöström, som inledde målskyttet mot Brynäs, gillar kedjekamraternas musiksmak.

– Det är en fantastisk låt och det är ett jävla ös i den bandspelaren. De flesta i laget är blåvita. Det kan finnas någon enstaka gaisare, men han vågar nog inte yttra sig, säger Sjöström, 28, och garvar.

På väg tillbaka

Efter en tung period verkar Frölunda vara på väg tillbaka mot formen man hade tidigt i höstas. Och det ser ljusare ut än i fjol. Nu har man tagit sex poäng mer än vid den här tidpunkten förra året och målskillnaden är 27 mål bättre.

– Vi var lite mer bestämda i spelet i dag än tidigare. Det känns som att vi är på rätt väg och den här trepoängaren behövde vi verkligen, säger Fredrik Sjöström.

På fredag väntar Modo på hemmaplan.