Hemma bra, borta sämst

Frölunda fortsätter förlora borta: ”Blivit mycket bättre”

Foto: PIC-AGENCY
Gick på knock Frölunda åkte på sin 13:e förlust på bortaplan efter 2–1 mot Luleå. ”Vi gör ändå en bra match”, säger Christian Bäckman.
HOCKEY

Frölunda fortsätter att förlora utanför Göteborg – men prestationen blir bättre och bättre.

Anledningen: Kontinuerliga möten där bortaspelet har diskuterats.

– Vi har tagit det åt rätt håll, säger Fredrik Pettersson.

Efter två raka segrar på hemmais åkte Frölunda upp till Luleå. Och då slutade det som det har gjort vid 13 tillfällen tidigare på bortaplan – med förlust.

– Jag tycker inte att vi gör en dålig bortamatch, vi vet hur det blir mot Luleå. Det blir tajt och man får slita för alla lägen. Men jag tycker ändå att vi skapar chanser, säger Fredrik Pettersson.

Diskuterat på möten

Spelet utanför Scandinavium är lagets akilleshäl den här säsongen och man ligger sist i bortatabellen.

Det är också något man är medveten om och något som har diskuterats under lagmötena som de har med jämna mellanrum.

Och nu går spelet åt rätt håll.

– Det har blivit mycket bättre. Men det är ofta att det har varit så här, att vi förlorar med 2–1 eller 3–2. När det händer upprepade gånger beror det så klart på något, säger Magnus Kahnberg.

Vad kan det bero på?

– Ofta krävs det lite mer på bortaplan. Så är det för alla lag, även om vi kanske är extrema. Det är också något vi jobbar med och det går sakta men säkert framåt.

”Gör en bra match”

Christian Bäckman är inne på samma linje:

– Överlag har vi tagit för lite poäng på bortaplan, det måste bli bättre. Vårt spel har också blivit det men det är det sista lilla som saknas, säger han och tillägger:

– Vi gör ändå en bra bortainsats och det hade kunnat gå åt bägge håll. Så det känns lite surt, hade vi vunnit hade vi knaprat in på dem. Nu fick de ett större försprång.

Så ni tittar uppåt och inte nedåt?

– Vi gick in med målet att ta oss till slutspel och det är fortfarande huvudmålet. Vi försöker titta uppåt och vi har avancerat lite. Så vi ligger ganska bra till även om det är tajt nedåt.