De lyfter mot slutspel

”Popkedjan” bakom Frölundas formtopp: ”Vi matar på rätt bra”

HOCKEY

GÖTEBORG. Nio poäng och en klackfräckis.

Popkedjan är näst bäst i elitserien och Frölunda stormar mot slutspel.

– Vi producerar jämnt och släpper inte till mycket bakåt, säger Fredrik Pettersson, 24.

Foto: Foto: PIC Agency
glada miner Mathis Olimb gratulerade Fredrik Pettersson (vänster) för hans 4–1-mål. Målet var ett i raden från formationen med Olimb, Pettersson och Mika Pyörälä, som varit stekhet den senaste tiden.

Hela hockey-Sverige pratar om Frölundas 4–1-mål mot Skellefteå hemma i Scandinavium. Mika Pyörälä hann först på en puck och skickade in den framför mål till Mathis Olimb. Norrmannen klackade sedan elegant bakåt till Fredrik Pettersson som från nära håll tryckte in pucken bakom Andreas Hadelöv.

– Klacken var absolut medveten. Olimb läser situationen snabbt samtidigt som jag ropar. Det var ett väldigt bra mål, säger Fredrik Pettersson.

”Det flyter på”

I Canal Plus blev Olimb snabbt kallad ”Klackkungen från Norge”.

– Ett helt okej smeknamn. Det är sådant som funkar när det flyter på. Då kan man göra lite extra, säger han till tv-kanalen.

Popkedjan med Pettersson-Olimb-Pyörälä var sylvass i går och svarade för nio poäng enligt följande fördelning:

Fredrik Pettersson, 3 (2+1).

Mathis Olimb, 3 (0+3).

Mika Pyörälä, 3 (1+2).

Samtidigt har trion näst bäst plusminus-statistik i hela elitserien. Det är bara Modos Nicklas Danielsson (+26) och Per-Åge Skröder (+21) som slår Pettersson (+19), Pyörälä (+17) och Olimb (+16).

– Vi matar på rätt bra och är noggranna i det vi gör. Vi har en ganska jämn produktion och gör våra mål samtidigt som vi inte släpper till mycket bakåt, säger Pettersson.

För lite mål

Han är dock självkritisk och tycker att hans åtta gjorda mål på 42 matcher är för lite.

– Det har gått lite troll i det den här säsongen. I dag borde jag ha gjort minst ett till och jag blir förbannad när jag inte sätter en chans som bara ska vara mål. Det spelar ingen roll om vi vinner, förlorar eller om jag gör fem: ska det vara mål så ska det, fortsätter, ”Freddan”.

Frölunda närmar sig storformen och har åtta poäng ner till strecket.

– Vi har ett jävla bra lag den här säsongen, säger Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM