Frölunda jagade bort Timråspöket

HOCKEY

Resan norrut försenades av en flygplanspunktering.

Men när Frölunda väl hade landat i Sundsvall fick man luft under vingarna och jagade bort Timråspöket.

För första gången på tre år – och efter sex raka förluster i Eon-arena – lyckades Frölunda vinna med 4–0 mot Timrå.

– En otroligt skön känsla. Det är klart att det känns extra skoj att vinna just här där vi har haft det så svårt. Vi vann ju dessutom riktigt välförtjänt, sade Frölundas Fredrik Pettersson som satte Timrå på plats med sitt 2–0-mål.

– Det var ju bara att åka in framför målet och sticka fram klubban. Mika Pyöräläs pass kunde inte ha varit bättre, sade Pettersson.

Fredrik Pettersson är en viktig kugge i Frölundas just nu hetaste anfallsformation – en nordisk kombination med norrmannen Mathis Olimb och finländaren Mika Pyörälä som kedjekamrater.

– Vi jobbade bra och skapade många farliga målsituationer med bra skridskoåkning och ett vårdat passningsspel. Men visst kan vi bli ännu effektivare, konstaterade Fredrik Pettersson efter Frölundas tredje raka seger.

– Vi är väldigt nöjda med insatsen och segern, som var frukten av en stark laginsats, konstaterade Frölundas assisterande tränare Christian Lechtaler. Frölundas tränare hade mycket att glädja sig åt den här kvällen. Ett tryggt försvarsspel kryddat med ett säkert målvaktsspel av dansken Frederik Andersen, som höll nollan för femte gången.

Stark offensiv

I anfallsspelet var Fredrik Petterssons formation vassast, men även Joel Lundqvist drev på bra med sin dragkedja. Per-Johan Axelsson verkade också trivas tillsammans med norska nyförvärvet Mats Rosseli-Olsen.

Timråspelarna krigade och kämpade och vaskade fram en hel del målchanser, men kylan och skickligheten saknades i försöken av överlista Frölundamålvakten.

– Vi gjorde en OK första period, men sedan verkade vi allt för kraftlösa, konstaterade Timråtränaren Tommy Andersson.

Viktig tung pjäs

När segerchanserna försvann tidigt i den här matchen riktades publikens intresse till nyförvärvet – en slovakisk backbjässe. Men 202 cm långe och 111 kg tunge Vladimir Mihalik gjorde inte stort väsen av sig.

– Roligare start kunde jag ju ha fått, men jag ser fram emot kommande matcher, sade slovaken.

– Jag är övertygad om att Vladimir blir en kraftfull resurs för oss i de viktiga matcher vi har framför oss, konstaterade Timråtränaren Tommy Andersson.

FAKTA

Timrå–Frölunda 0–4 (0–2, 0–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (4.47) Patrick Von Gunten (Per–Johan Axelsson), 0–2 (19.49) Fredrik Pettersson (Mika Pyörälä, Mathis Olimb).

Andra perioden: 0–3 (14.03) Mika Pyörälä (Mathis Olimb, Joel Lundqvist).

Tredje perioden: 0–4 (18.33) Joel Lundqvist (Patrick Von Gunten, Fredrik Eriksson) spel fem mot fyra.

Skott: 36–33 (13–9, 12–10, 11–14).

Utv, Timrå: 3x2. Frölunda: 3x2, 1x10.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 4 131.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM