Frölunda redo värva ”Henke” Lundqvist

Uppgifter i natt: Klubben har klart med finansieringen för att få hem superstjärnan

Foto: AP SCANPIX SWEDEN
på väg hem Henrik Lundqvist.
HOCKEY

Kris både på isen och på läktarna.

Nu hoppas Frölunda att Henrik Lundqvist, 30, ska bli räddningen.

Enligt Göteborgs-Posten har klubben löst finansieringen för New York Rangers stjärnmålvakt.

Efter en bra start har Frölunda förlorat fem av de sex senaste matcherna. Under inledningen av elitserien har även publiksiffrorna varit en stor besvikelse, snittet efter de sex första matcherna i Scandinavium är 7 985.

För att få till ett sportsligt och publikt uppsving planerar nu tabellåttan att locka hem Henrik Lundqvist.

Enligt Göteborgs-Posten har klubben löst de ekonomiska bitarna för att kunna plocka hem publikfavoriten som vann SM-guld med Frölunda både 2003 och 2005.

200 000 kr/månad

Henrik Lundqvists återstående kontraktsvärde är runt 80 miljoner kronor. Enligt Sportbladets beräkningar kostar han cirka 200 000 kronor i månaden att försäkra.

Enligt Göteborgs-Posten ska Frölunda ha fått klart med extern hjälp för finansieringen.

Om Frölunda väljer att ta in Henrik Lundqvist riskerar det att ytterligare förvärra den infekterade relationen inom Hockeyligan.

Då bryter Frölunda definitivt den överenskommelsen som har funnits om att inte ta in NHL-spelare på korttidskontrakt. Både Frölunda och Modo har så här långt motiverat värvningarna av Matt Duchene respektive Alexander Steen med att de haft långtidsskador på nyckelspelare.

Vi följer en linje

Sportbladet pratade i går kväll med Frölundas ordförande Mats Grauers. Han förnekade att klubben planerar att ta in NHL-spelare i annat fall än när det handlar om att ersätta en långtidsskadad nyckelspelare.

– Vi följer en linje och den bygger på att bara ta in NHL-spelare när det handlar om en lång skada. Så här långt är det bara (Mathis) Olimb som vi klassificerar som en sådan, säger Grauers till Sportbladet.

Väljer Frölunda att ta in Henrik Lundqvist talar mycket för att andra klubbar kommer att följa efter och plocka in NHL-spelare på korttidskontrakt.