Här landar Henrik Lundqvist i Göteborg

Kommer allt närmare spel med Frölunda

1 av 4
Henrik Lundqvist anläner till Landvetters vänthall.
Foto: Anders Deros
HOCKEY

LANDVETTER. Här landar Henrik Lundqvist, 30, på svensk mark.

Världens bästa hockeymålvakt är hemma i Göteborg.

– Jag ska ta en diskussion med Frölunda, säger han till Sportbladet.

Kring klockan 09 på lördagsmorgonen landade Henrik Lundqvist, hustrun Therese, dottern Charlise och familjens hund på Landvetter flygplats. De hade med sig ett stort antal väskor som vittnar om att vistelsen i Sverige kan bli lång.

– Jag är först och främst här för att träffa familj och vänner, och det har jag sagt till Frölunda också. Sedan får vi se var det slutar någonstans. Det är det enda jag kan säga just nu, säger Lundqvist när Sportbladet möter honom.

På frågan om han är spelsugen svarar han:

– Självklart saknar jag hockeyn. Det har varit en lång sommar.

”Väger in många grejer”

Frölunda har under en längre period fört en dialog med Henrik Lundqvist. Och stjärnmålvakten själv har hela tiden sagt att det är Frölunda som gäller om NHL-lockouten blir långvarig. Göteborgsklubben har löst finansieringsfrågan, men hävdar att man ännu inte beslutat om man ska kontraktera honom. Ändå talar allt för att det bara är en tidsfråga innan Henrik Lundqvist vaktar kassen i Scandinavium.

– Det är många faktorer som spelar in. Det är inte bara att bestämma sig för att spela. Jag väger in många grejer i ett sådant beslut. Vi får se var det slutar någonstans, säger ”Henke”.

”Rangers åsikt betyder mycket”

Vad tycker New York Rangers?

– Jag tror att alla klubbar ser det som att det är upp till spelarna att förbereda sig på bästa sätt. Det viktigaste är att man är redo när det kör igång. Sedan är alla olika och förbereder sig på olika sätt.

Så de har inte sagt nej i alla fall?

– Vi får ju inte ha någon diskussion med dem egentligen på grund av lockouten, men självklart betyder deras åsikt väldigt mycket för mig. Jag har varit där i sju år och hoppas kunna vara där lång tid framöver. Ni får återkomma, säger Lundqvist innan han hoppar in i en väntande bil.

ARTIKELN HANDLAR OM