Ratades förra veckan – i går hade de eget samtal

STARTADE MED STEEN När Modo gjorde klart med Alexander Steen splittrades överenskommelsen i Hockeyligan. I går hade klubbarna möte – utan Modo och Frölunda. Samtidigt såg Steen till att Modo vann igen – med säsongens snyggaste mål, bloggar Sportbladets Mats Wennerholm.
HOCKEY

De var inte inbjudna när ägarklubbarna i Hockeyligan sammanträdde förra veckan.

I går var det Modo och Frölundas tur att samtala i enrum.

– Det är inte svårförklarligt att vi står varandra nära , säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Mötet, som ägde rum i onsdag förra veckan, berörde den överklagan som Marknadsdomstolen nekade i fredags. Då bjöds varken Modo eller Frölunda in, med motiveringen att de varken stod bakom överklagan eller visade tillräckligt intresse.

Fel, tyckte Grauers – som ansåg att ett möte av kaliber som berör samtliga ägarklubbar i Hockeyligan också borde ha samtliga ägarklubbar representerade.

”Trevliga värdar”

I går var det Frölunda och Modos tur att samtala exklusivt.

– Modo har varit otroligt trevliga värdar. Vi har varit inbjudna på en måltid och suttit och pratat, säger Frölundas ord-förande.

– Det finns väldigt mycket liknande i våra ambitioner.

Har ni gemensamma intressen?

– Det är klart att vi svettsas samman i och med att de tagit in Steen och vi Duchane och Stålberg. Andra klubbar i Elitserien har inte gjort det. Man kan säga att vi och Modo har agerat på liknande sätt. Att utbyta erfaren heter är viktigt, och Modo är en väldigt fin och intressant klubb.

”Är alltid välkommen”

I går klev Frölundas målvakt av isen med under 90 i räddningsprocent. Här intill kan ni läsa om Henrik Lundqvist, som packat med hockeytrunken till Göteborg – och som säger sig vara spelsugen.

Behöver Frölunda en ny målvakt?

– Vi har en ganska duktig målvakt som heter Linus Fernström (utlånad till Oskarshamn). Sånt bestämmer ju Kenta (Johansson) men det är inte otänkbart att man tar hem och tittar på honom.

Är det inte bättre att ta hem Henrik Lundqvist?

– ”Lunkan” är välkommen alla dagar i veckan. Det är världens bästa målvakt och alla klubbar vill ha honom, säger Grauers.