”Det är inte olagligt att ha oss här”

Succé direkt för superkedjan – som slår tillbaka mot kritiken: Borde värva själva

HOCKEY

Viktor Stålberg och Fabian­ Brunnström gjorde varsitt mål – och Matt Duchene assisterade båda.

Succé direkt för Frölundas nya superkedja som inledde med att sänka serieledaren.

– Grabbarna är ganska höga just nu, säger en segerrusig Matt Duchene.

Tabellåttans stora sparkapital har länge stavats Fabian Brunnström. Frölundalägret hade nog förväntat sig mer än tre poäng på elva matcher från NHL-hemvändaren. I går kom fjärde poängen genom tredje målet - som satte stopp för Modo, som inte förlorat på ordinarie tid sedan premiäromgången.

– Det har varit lite stolpe ut, men i dag kändes det bra så det är bara att bygga vidare, säger Fabian Brunnström som pricksköt 4–3-målet.

”Det är världsklass”

Matt Duchene assisterade med en passning bakom ryggen.

– Det är ju... Ja, det är världsklass. Vad ska man säga? Snyggt, väldigt snyggt, ler Brunnström.

Matt Duchene, navet i kedjan som gjorde sin första match på sex månader, visste redan på förhand att det skulle bli bra. Brunnström har han haft ett gott öga till sedan länge.

– Jag har alltid gillat hur Fabian spelar, han är väldigt skicklig och på den stora isen får han ännu mer tid för sin kreativitet. Och Viktor (Stålberg) spelar likadant som på liten rink, skjuter mycket och gör ett viktigt jobb framför mål, säger Duchene.

– Jag visste när de satte ihop oss att det skulle bli en bra match.

Är du medveten om hur het frågan om lockout-spelare är just nu?

– Ja... Men det är inte olagligt att ha oss här. Istället för att vara bittra över det borde de själva kontraktera NHL-spelare.

Brunnström, Duchene och Stålberg gjorde precis som tränaren Kenta Johansson när han satte ihop superkedjan – litade på respektives förmåga.

”Bara kört på”

– Vi har egentligen inte snackat någonting om roller utan mest bara kört på, säger Fabian Brunnström.

– De avgör åt oss i första matchen tillsammans. Jag kan inte vara annat än jätte-nöjd, säger Kenta Johansson.

FAKTA

TITTA – SÅ presterade FRÖLUNDAS NYA SUPERKEDJA – PERIOD FÖR PERIOD

Första perioden:

Istället för en drömavslutning kunde kedjan ha fått en drömstart, då Viktor Stålberg höll sig framme på en retur. Fabian Brunnström stod för en briljant genomskärare mot slutet av perioden.

Andra perioden:

Kom oftare med hög fart genom mittzon, vilket föranledde Viktor Stålbergs styrning till 2–0. Brunnström fraktade in pucken, från hörnet serverade Duchene Fredrik Eriksson på blå som sköt styrningsskottet. Duchene hade ett jätteläge mot slutet av andra, som Modos målvakt smått mirakulöst styrde i stolpen med benskyddet. Trion är inne på båda baklängesmålen.

Tredje perioden:

Fabian Brunnström på isen när Christoffer Persson kvitterade från blå. Matchades hårt och förvaltade förtroendet – till slut, efter rejält artisteri av Matt Duchene och prickskytte av Fabian Brunnström.