”Jag har snackat med Henke...”

NHL-stjärnan Loui Eriksson såg Frölunda på plats

HOCKEY

GÖTEBORG. NHL-stjärnan Loui Eriksson, 27, såg Frölunda förlora mot HV71.

På frågan om han ska börja träna med Frölunda säger han:

– Jag snackade lite med Henke Lundqvist i går om att kanske köra med honom.

Sportbladet träffade Loui Eriksson efter att Frölunda förlorat med 3–2 mot HV71 (där 19-årige debutanten Anton Bengtsson blev matchhjälte).

Är du hemma för att spela hockey?

– Vi har inte bestämt något. Jag åkte hem med familjen i går. Skönt att vara hemma och träffa resten av familjen och vänner. Lite annorlunda att komma hem när det är lite kallare.

Hur går snacket med Frölunda?

– Vi har inte pratat så himla mycket. Jag vet inte just nu vad som händer. Vi får vänta och se. Det är fortfarande möten där borta. Man får ta några dagar i sänder. Men självklart vill man komma igång och spela. Jag har bara tränat med några killar i Dallas. Försökt hålla igång så mycket man kan, men det är ju matcher som är det roliga.

Vad tyckte du om matchen i dag?

– Det var roligt, men synd att de förlorade. Klart jag hejar på Frölunda. Det var ett par år sedan jag var här.

Har du fått några anbud från andra ligor?

– Jag har inte kollat på lag än. Jag har legat lågt. Jag har två barn och tagit mig lite tid med dem nu. Men om det (lockouten) pågår en längre tid får man kolla på alternativ. Just nu vet jag inte riktigt.

Kommer du börjar träna med Frölunda?

– Jag får se. Jag snackade lite med Henke (Lundqvist) i går om att kanske köra med honom. Självklart vill jag gå på is och någonstans kommer jag att träna.