Han hyllas – av världens bäste

Hudacek storspelade – framför ögonen på ”Henke”

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

GÖTEBORG. Kritiserad och ifrågasatt.

Men när Henrik Lundqvist, 30, var på plats storspelade Frölundas målvakt Julius Hudacek, 24.

– Han var väldigt stabil och bra, berömmer NHL-stjärnan.

Taket höll på att lyfta i Scandinavium strax före nedsläpp mot Timrå. Frölunda uppmärksammade att Henrik Lundqvist blev utsedd till NHL:s bästa målvakt förra säsongen och när Henke klev ut på isen visade åskådarna hur omåttligt populär han är.

– En otrolig känsla. Det betyder mycket för mig. Det är alltid speciellt att vara i den här arenan, säger han efter Frölundas 3–1-seger.

Trivdes i logen

Hyllningssångerna avlöste varandra under matchen och när publiken ville att Henrik Lundqvist skulle hoppa, precis som han brukade göra när han spelade i klubben, så reste han sig upp i logen och tog några skutt.

– Det var en ny variant, haha. Jag satt faktiskt i den logen första gången jag var i Scandinavium för kanske 25 år sedan. Det var nostalgiskt att sitta där uppe.

Därifrån fick han se Julius Hudacek göra en stark insats mellan stolparna. Frölundas förstekeeper har annars varit ojämn i höst och blandat godkända insatser med ordentliga tavlor.

– Han var väldigt stabil och bra. Jag tycker inte att han gjorde några misstag. Hela laget spelade bra, säger Henrik Lundqvist.

”Fantastisk stämning”

Julius Hudacek blir förstås överlycklig när han får höra vad världens främste målvakt sagt om honom.

– Tack, Henke! Jag är så glad att vi tog tre poäng och att det gick okej för mig också. Det var nog en av mina bästa matcher i Frölunda.

Nervöst att Lundqvist var här och kollade?

– Haha, nej, han är en stor stjärna men jag försökte bara spela enkelt och ha roligt. Stämningen var fantastisk i dag och det är mycket tack vare honom. Det gjorde det lättare, säger Julius Hudacek.

Har du pratat med honom?

– Nej, vi har bara hunnit hälsa än så länge.

FAKTA

”Henke” om NHL-konflikten

”Det som är positivt är att vi i alla fall diskuterar med varandra. Ett tag var det ganska stilla. Nu är det bud och motbud och det verkar finnas en vilja att förhandla. Det har vi (NHLPA) inte känt ‧tidigare. Men vi kom ju med tre förslag och de (NHL) sa nej ‧efter tio minuter, så jag vet inte hur villiga de är faktiskt.”