Frölunda åkte på storförlust

”Jag tycker ändå att vi spelade ganska bra”

Foto: BILDBYRÅN
Viktor Svedberg.
HOCKEY

Frölunda ställde upp med 16 juniorer mot Helsingfors IFK i European Trophy.

Då åkte man på storstryk: 0–8 i Frölundaborg.

– Resultatet ser inte bra ut för klubben, säger backen Viktor Svedberg.

Slutspelsplatsen var utom räckhåll i European Trophy och därför valde Frölunda att mer eller mindre ställa upp med sitt J20-lag i det betydelselösa mötet med HIFK.

De enda seniorerna i laguppställningen var målvakten Patrick Galbraith, backarna Viktor Svedberg och Oliver Bohm och forwardarna Dick Axelsson – som gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro – och Nicklas Lasu.

HIFK, å sin sida, ställde upp med bästa möjliga lag och behövde inte lång tid på sig för att punktera matchen.

Redan efter en kvart stod det 0–3 på resultattavlan i Frölundaborg, och efter en jämnare mittperiod drog finländarna iväg rejält i slutronden.

”Spelade ganska bra”

Frölundas förlustsiffror skrevs till 0–8.

– Äh, det var en tätare match än resultatet visar. De var bättre på att utnyttja sina chanser, det var den största skillnaden, säger Viktor Svedberg till Sportbladet.

– Jag tycker ändå att vi spelade ganska bra, även om det låter konstigt. Resultatet ser inte bra ut för klubben, men jag tror att det här var en nyttig erfarenhet för många av juniorerna.

Brynäs, HV71 och Luleå är de enda svenska lagen som har kvalificerat sig för European Trophys slutspel. Även Färjestad har möjlighet att ta sig dit vid seger mot Jokerit på söndag.

FAKTA

Resultat:

Frölunda–HIFK 0–8 (0–5, 0–1, 0–2)

Publik: 818.

Linköping–KalPa 3–2 (2–1, 1–0, 0–1)

Linköping: Sebastian Ottosson, Joachim Nermark, Jakub Vrana.

Publik: 785.