Axelsson tillbaka men Stålberg får fortsätta

Foto: BILDBYRÅN
Viktor Stålberg och Dick Axelsson.
HOCKEY

Dick Axelsson är tillbaka efter sin skada.

Ändå tänker Frölunda fortsätta använda ersättaren, NHL-forwarden Viktor Stålberg:

– Vi kan inte riktigt gå runt och fundera på vilka klubbar som är sura på oss, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Frölunda och Modo är de enda elitserielag som har valt att plocka in lockoutade NHL-spelare. Båda klubbarna har motiverat beslutet med att det handlar om att ersätta skadade nyckelspelare.

Matt Duchene kom in som ersättare för långtidsskadade Mathis Olimb. När även Dick Axelsson, 25, drabbades av en knäskada valde Frölunda att skriva kontrakt fram till landslagsuppehållet med Chicago-forwarden Viktor Stålberg, 26.

Nu är Axelsson högaktuell för spel i kvällens match mot Skellefteå. Den förre Modo-forwarden gjorde comeback i måndagens European Trophy-match och är i dag med på flyget till Västerbotten.

Kahnberg borta

Men trots att Axelsson är redo för comeback tänker Frölunda fortsätta använda Viktor Stålberg.

– Som jag har förstått det kommer vi att fullfölja kontraktet med Viktor. Vi tog beslutet att ta in honom efter hur situationen såg ut just då, säger Mats Grauers.

Det kan bli så att både Axelsson och Stålberg finns med på isen åtminstone fram till landslagsuppehållet?

– I kväll är det uppenbarligen så. Men då har vi å andra sidan (Magnus) Kahnberg borta (hemma på grund av att familjen väntar tillökning).

Du tror inte att det här kommer skapa irritation bland de andra elitserieklubbarna?

– Vi kan inte riktigt gå runt och fundera på vilka klubbar som är sura på oss. Dessutom har vi ju inte riktigt sett om Dick håller för spel, säger Grauers.