Duchene ångerfull efter ful ”buttend”

”Det var fult gjort men jag kunde inte andas”

Duchene fasthållen.
HOCKEY

Till slut rann det över.

Matt Duchene, 21, ”butt-endade” Röglespelare Tom Preissing stenhårt mot överkroppen.

– Det var fult gjort, men jag kunde inte andas, säger Frölundastjärnan till Sportbladet.

Tidigt i första perioden brakade spelarna ihop framför Martin Gerber i Röglekassen. Frölundas Matt Duchene tycker att han blev fasthållen av Tom Preissing.

– Jag hade bland annat en klubba i nacken och kom inte loss. Det är en mänsklig instinkt att få panik i det läget, och det fick jag, säger han.

Duchene kände sig tvingad att slå sig fri och tryckte med full kraft klubbans topp mot Röglespelaren. Preissing fick rejält ont och efteråt var det upprört i Ängeholmslaget.

– Jag tycker att vi skulle haft med oss en ”femma” där, säger tränaren Dan Tagnes om utvisningen som stannade på två minuter.

Tar ansvar

Matt Duchene var ångerfull för sitt tilltag efter göteborgarnas 2–1-seger.

– Jag borde inte ha gjort det jag gjorde. Jag var arg och tar ansvar för mina handlingar. Men det var inte oprovocerat på något sätt och de fick ge igen ordentligt senare i matchen. De drog mig i håret och höll på, och det var många obstruktioner som inte beivrades, fortsätter 21-åringen.

Frölunda tog tre tunga poäng i jakten på en slutspelsplats.

– Vi är lyckligt lottade som vann i kväll och Hudacek var otroligt bra i målet. Men vi gjorde ingen bra match och spelar vi så mot HV 71 på lördag kommer vi att bli blåsta av isen, säger Duchene.