”Vad åker Frölunda runt och väntar på”

Wikegård och Boork gjorde narr av Frölunda

Foto: C MORE SPORT
HOCKEY

Frölunda hängde inte alls med Luleå under den första perioden i kvartsfinaldrabbningen mellan lagen.

Då fick de sig en rejäl avhyvling av C Mores experter Leif Boork och Niklas Wikegård – som var djupt förbryllade över göteborgarnas inställning.

– Här tränar vi sju dagar i veckan, två gånger om dagen... och så ser det ut så här? Det är så märkligt, sa Boork.

Redan efter 31 sekunder rasslade det till bakom Julius Hudacek i Frölunda-kassen.

Luleå kom ut till det första slutspelsmötet mellan lagen med en helt annan frenesi och inställning, och fick utdelning direkt genom Sami Sandells 1–0-mål.

Knappt sex minuter senare kvitterade Fredrik Eriksson med ett slumpmål, men norrbottningarna återtog kommandot efter finfint samspel mellan Janne Sandström och Niklas Olausson. Och hade det inte varit för Hudaceks räddning på Linus Klasens straffslag strax före pausvilan hade hemmaledningen varit ännu större.

”Måste inse att det är slutspel”

– Vi kommer inte upp ordentligt. Vi måste börja inse att det är slutspel och spela mycket bättre. Annars vet vi alla vad som händer, sa Fredrik Eriksson till C More efter den första perioden.

Experterna Leif Boork och Niklas Wikegård var djupt förbryllade över göteborgarnas prestation.

– Frölunda är ju helt tagna på sängen. De åker runt och väntar på saker, men... vad väntar de på? Vad var deras förväntningar? frågade sig Boork.

– Så här ser det ju ut när Luleå spelar i 27, 28 hemmamatcher per säsong. Björngapet, de är på hugget och kör. Jag menar, det har sett ut så här sedan 80-talet. Frölunda agerar väldigt märkligt, sa Wikegård och tog senare några steg ifrån studiobordet och började hånfullt gestikulera som om han petade med klubban mot Boork.

”Nu har jag markering på dig”

– Så här gör de. Jag har markering på dig, Boork.

– Oj, vad stressad jag blir, replikerade expertkollegan, och fortsatte kritisera Frölunda:

– Att det här är en överraskning (att slutspelet har börjat), det är det som är så märkligt. Här tränar vi sju gånger i veckan, två gånger om dagen, vi kör styrketräning och grejer – och så ser det ut så här?

Luleå vann matchen med 5–2.