Löftet: Inget nytt målkaos

Frölunda krismöte efter tv-strulet: ’Vet fortfarande inte vad felet var’

Sportbladet i onsdags. Fel bilder Kaos uppstod i Scandinavium senast då måldomaren inte fick alla ­tv-bilder och Luleås mål därför vara nära att dömas bort.
HOCKEY

Stort kaos och hårda anklagelser i Scandinavium i tisdags.

Nu lovar Frölunda att ­videodomarens tekniska utrustning fungerar.

– Men vi vet fortfarande inte vad det var för fel ­senast, säger informationschefen Peter Gyllander.

Frölunda ledde med 3–1 i tisdags när domaren Mikael Sjöqvist bestämde sig för att videogranska Niklas ­Fogströms skott. På reprisbilderna kunde hela Hockey­sverige se att det var ett solklart mål för Luleå. Alla ­utom videodomaren, som av någon anledning inte hade tillgång till alla tv-bilder.

Strulet tog flera minuter att reda ut och trots att domslutet till slut blev rätt var Luleås assisterande ­tränare Thomas Berglund rejält upprörd efteråt.

– Det är en jätteskandal. Och det har varit struligt här i Frölunda tidigare med videokameror och så vidare. Jag vet inte om det är samma kille som sitter där nu. Det är en jätteskandal att vi håller på att bli bestulna på ett fullt regelrätt mål. Något har gått snett, men jag fattar inte vad. Sedan måste man från Frölundas sida se över vad det är för kille som sitter där. Granska så att man inte har någon som sitter och ger hemmalaget fördelar, för då är vi jävligt illa ute, dundrade ”Bulan”.

”Ska inte upprepas”

I onsdags hade Frölunda ett krismöte med hyres­värden Got Event. En ­teknisk störning på den ­tevesignal som ska komplettera videodomarens utrustning kunde konstateras, men inte mer precist än så.

– Vi har inte kommit fram till vad det beror på. Men vi har säkerställt alla kopplingar och allt fungerar. Vi har gjort flera tester som ­varit tillfredställande och vi kommer självklart att kolla en extra gång före nedsläpp i morgon (läs; i dag). Misstaget ska inte upprepas, ­säger Frölundas informationschef Peter Gyllander och påpekar att video­domaren är anställd av Hockeyligan.

– Han tillhör inte vår funktionärsstab utan är helt fristående, som på alla ­andra ställen. Det har ju ­antytts att han skulle ge oss fördelar, men så är det definitivt inte.

Piskade att vinna

Luleå leder kvartsfinal­serien med 3–2 i matcher och Frölunda är piskat att vinna i Scandinavium i eftermiddag. ”Pebben” Axelsson kan kanske göra comeback efter sin hjärnskakning. Magnus Kahnberg (nacke) och Jari Tolsa (hand) är osäkra. Laget tas ut under dagen.

Titta – Här är Frölundas tunga skadelista

Pierre Johnsson, back

Opererad i ljumskar, höfter och knä. Borta resten av säsongen.

Magnus Kahnberg, forward

Fick en smäll mot nacken i torsdags. Kan kanske spela i dag.

Jari Tolsa, forward

Skadade handen i tisdags. Spelade inte i torsdags. Kanske med i dag.

Fredrik Sjöström, forward

Har ett gipsat finger. Kan spela i en eventuell final.

”Pebben” Axelsson, center

Åkte på hjärnskakning i det första mötet med Luleå. Tränade lätt på is i går. Kan kanske spela i dag.

Det hände Senast:

Luleås Niklas Fogström bryter in från högerkanten och skjuter ett dragskott förbi Hudacek. Fogström jublar för mål, men Mikael Sjöstedt tycker sig se att pucken tar i ribban och gör washout. Spelet fortgår i ett par minuter till nästa avblåsning.

Då ringer Sjöstedt upp till videomål‧domaren som efter flera minuter meddelar att han inte kan se att pucken är över mållinjen. Detta trots att flera av C Mores kameravinklar KLART visar att pucken är inne.

Efter att Sjöstedt återigen gjort washout visas en ny repris på jumbotronen i Scandinavium där det syns att pucken är inne och saftblandaren bakom målet tänds igen av videomåldomaren. Det blir ett nytt samtal och denna gång döms mål för Luleå (2–3).

ARTIKELN HANDLAR OM