Har ännu inte betalat för supertalangen

Djurgårdsbasen kritisk mot Frölunda: ”Är konstigt”

HOCKEY

Alexander Wennberg skrev på för Frölunda.

Men nu kan Sportbladet avslöja att klubben fortfarande inte betalat övergångssumman till supertalangens förra klubb, Djurgården.

Trots att det var nästan tre månader sedan värvningen offentliggjordes.

– Frölunda har sagt att de inte kan betala, det är dåligt kan jag tycka, säger Dif-sportchefen, Challe Berglund, kritiskt.

I söndags valdes Alexander Wennberg som nummer 14 av Columbus Blue Jackets i den årliga NHL-draften.

En ytterligare milstolpe i 18-åringens karriär.

Wennberg har haft ett succésäsong. Han slog inte bara igenom stort i Djurgården under sitt debutår, han tog även JVM-silver vid årsskiftet och

belönades dessutom med ett SHL-kontrakt – Frölunda köpte ut honom från kontraktet med Djurgården.

Men det är pengar som Stockholmsklubben ännu inte sett röken av.

”Är konstigt”

Övergången offentliggjordes redan i början av april och enligt Djurgårdens sportchef, Challe Berglund, har Frölunda sagt att de inte har möjlighet att betala summan i dags­läget.

– Det är klart att det kommer att lösa sig, vi kommer att få våra pengar så småningom. Men jag kan ju tycka att det är konstigt när en klubb värvar en spelare innan de kan betala, säger Berglund, utan att avslöja några summor.

– Vad som står i kontrakten är konfidentiellt. Men vi kommer inte att göra någon större grej av det här. Däremot hade jag ju gärna sett att vi fått våra pengar, fortsätter han.

Ska inte stoppa affären

Wennberg har redan ett kontrakt med Frölunda – men är ännu inte registrerad för klubben.

– Vi tänker inte stoppa affären, säger Berglund.

Men vad händer om ni inte får pengarna? 

– Vi kommer att få våra pengar, jag är inte orolig. Men det här är tråkigt och dåligt av Frölunda. Jag har förståelse för att det kan se ut så här, att klubbar har likviditetsproblem. Men det har ju även vi…

När Sportbladet når Frölundas klubbdirektör, Anderz Larqvist, vill han vifta bort Challes kritik.

– Det där får stå för honom, vi har fått en faktura av Djurgården.

Som ni inte betalat?

– Det får du ta med vår ekonomiavdelning. Jag vet att fakturan åtminstone ligger för betalning, den är prioriterad. Det här är vanliga ekonomiska mellan­havanden, vi har sagt att vi betalar när vi har möjlighet att göra det. Det är inget konstigt alls med det här.

Frölunda hamnade så sent som förra sommaren i pengabråk med Frederikshavn eftersom den danska klubben inte fick någon ekonomisk kompensation för målvakten Frederik Andersen och dennes övergång till NHL.