Frölundas två glada nyheter

Andreas Johnson.
HOCKEY

GÖTEBORG. Tung vändning mot Leksand.

Och sen två glada skadenyheter efteråt.

– Ingen hjärnskakning på Andreas Johnson, och ingen korsbandsskada på Oliver Bohm, säger Frölundas sjukgymnast Stina Hedin.

Frölunda kom med hyfsat självförtroende efter att till slut ha vänt förlusttrenden senast (2-0 mot Modo), men åkte snabbt på tre rejäla smällar mot Leksand. Backen Oliver Bohm hann bara med något byte innan han vred sig i plågor efter en tackling vid sargen. Skyttekungen Andreas Johnson fick strax därpå göra honom sällskap i omklädningsrummet efter en tuff smäll mot huvudet från Tobias Forsberg.

Och på det så gjorde ex-frölundaiten Fabian Brunnström 1-0 till Leksand, trots hård Frölundapress.

Glada besked

Men efteråt kom det positiva besked från Frölundahåll.

- Johnson hade så ont i käken att han varken ville eller skulle spela vidare. Vi ska titta på honom i morgon igen, men vi har inte bedömt det som att han drabbats av hjärnskakning, säger Stina Hedin.

Oliver Bohm knä vek sig rejält i samband med en tackling vid sargen.

– Det är en smäll mot knät, det kan vara lite olika varianter, men det är positivt med tanke på hur det såg ut. Det är definitivt inte en korsbandsskada i alla fall, bara en smäll på knät.

Även på isen fick Frölunda positiva besked. Problemet att göra mål kvarstod förvisso, men till slut fick göteborgarna utdelning.

- Vi känner igen matchbilden från tidigare möten. Det är en kombination av att Leksand gör det bra, och att vi saknar den sista kylan framför mål, säger Joel Lundqvist.

Med fem och en halv minut kvar sköt Mattias Janmark in kvitteringen, och bara 96 sekunder senare så gjorde Max Görtz segermålet.

- Vi kände att jobbar vi på ska det mycket till för att de ska orka stå emot, även om vi fick utdelning senare än vi trodde kanske, säger Lundqvist.

Ni har haft problem med lag som backar hem tidigare. Viktigt med en seger nu inför slutspelet?

- Absolut, det är något vi tar med oss sen. Det är spel i tre perioder, och även om vi inte gör mål i första eller andra så får vi utdelning förr eller senare.

ARTIKELN HANDLAR OM